UZA Foundation laat ruim 200 mountainbikers tijdrijden in Kapelse bossen

Het team van prof Marc Peeters aan de start, rechts Lien Van de Kelder, ambassadrice van de Foundation

KAPELLEN – Voor de derde keer is de UZA Foundation te gast in het privédomein van het kasteel Wolvenbos. Dreigende wolken en ook regen schrokken de 41 bedrijfsteams niet af voor een mountainbiketijdrit van 23 km door het groen van Kapellen en Brasschaat. Opbrengst: 238.500 euro voor kankeronderzoek.


Door deel te nemen steunen de ploegen het kankeronderzoek van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Drie jaar geleden zakte de UZA Foundation voor het eerst af naar Wolvenbos. Toen schreven 25 teams in. Omwille van het onverwacht grote succes, kwam er vorig jaar een vervolgeditie en stonden er 38 ploegen aan de start. Voor de derde editie groeide het aantal ploegen tot 41.
Lien Van de Kelder is al verschillende jaren ambassadrice van UZA Foundation en zetelt ook in de Raad van Bestuur. “Het UZA is internationaal hoog aangeschreven voor zijn kankeronderzoek. Het is belangrijk dat de knappe koppen van het UZA hun onderzoek kunnen blijven verder zetten. Kanker is en blijft onder ons. Zopas kreeg een van mijn buurvrouwen een diagnose die je eigenlijk niet wil. Dan besef ik dat het letterlijk van levensbelang is om het onderzoek naar kanker te blijven steunen. Straks treed ik nog op samen met Jan de Smet en verzorg ik de prijsuitreiking. Maar ik weet maar al te goed dat mijn bijdrage erg bescheiden is”, zegt Lien Van de Kelder.
Vooruitgang
Ann Verbeeck, verantwoordelijke van de UZA Foundation : “De jongste tien à twintig jaar is er veel vooruitgang geboekt. Met een deel van het geld van ons eerste mountainbike-event twee jaar geleden deden we onderzoek naar onder meer pancreaskanker en uitgezaaide borstkanker. Hier is nog heel wat onderzoek uit te voeren.”
“Binnen het UZA voeren een aantal teams innovatief onderzoek naar nieuwe en verbeterde kankerbehandelingen. Het is de bedoeling om kanker onder controle te krijgen, zodat de genezingskansen voor patiënten stijgen. Nu al steunen een aantal mecenas-ondernemers het kankeronderzoek op UZA, zodat onderzoek op internationaal erkend niveau wordt uitgevoerd. Enerzijds bestuderen we wat kankercellen drijft om te blijven groeien. Anderzijds hoe we hierop kunnen inwerken mede met behulp van het eigen immuunsysteem. Het immuunsysteem van een kankerpatiënt speelt een cruciale rol bij de behandeling van kanker. Door therapieën doelgericht te maken helpen we het immuunsysteem van onze patiënten, en verhinderen we herval van de kanker. Hierdoor stijgt de levensverwachting van onze patiënten substantieel”, legt Ann Verbeeck uit.”
Info : www.uza.be/uza-foundation

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *