Nieuwe mobiliteitsmaatregelen in wijk Kaart

BRASSCHAAT – Op woensdag 7 september werden de nieuwe mobiliteitsmaatregelen in wijk Kaart voorgesteld. Leerlingen van Gilo de Kaart maakten tijdens het inhuldigingsmoment een fietstocht door de wijk om de veranderingen op vlak van mobiliteit te ontdekken

In 2020 startte de gemeente Brasschaat met wijkgerichte mobiliteitsworkshops. Wijk Kaart was als eerste aan de beurt. Het doel is samen met de bewoners oplossingen te zoeken om de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid in woonstraten te verbeteren. De gemeente werkte hiervoor samen met mobiliteitsexperten, politie, Hoge Akkersbloei en buurtbewoners om samen tot een wijkplan te komen.

Na een oproep in de wijk namen ruim 100 buurtbewoners deel aan de workshop op 5 maart 2020. Deze buurtbewoners werden verdeeld over 8 werktafels met telkens een moderator. Elke werktafel dacht na over oplossingen om de verkeersveiligheid te verbeteren en leverde aan het eind van de avond een wijkplan af volgens consensusmodel. Elke deelnemer aan de werktafel ging dus akkoord met het voorstel. Per werktafel werd er een afgevaardigde aangesteld om deel te nemen aan de focusgroepen. Deze 8 bewoners gingen samen met politie, mobiliteitsexperten, de Hoge Akkersbloei en de mobiliteitsschepen aan de slag om van 8 naar 1 wijkplan te gaan. 

Op 7 september werden de nieuwe mobiliteitsmaatregelen voorgesteld.

Info: https://www.brasschaat.be/wijk-kaart

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder