Tweede koningskroon voor Joris Aendekerk bij de Oude Gans

BERENDRECHT –  Joris Aendekerk, 37,  wist voor de tweede keer de koningskroon bij de Oude Gans Berendrecht op het Solft te bemachtigen en mag het rijtje van koningen vervoegen op het keizerrijden in Zandvliet op zondag 17 maart as.  Hij mocht in 2012 ook al de koningskroon een jaartje dragen.

De ruiters verzamelden op zondag 3 maart rond 9 uur aan Dienstencentrum Molengeest  in de Frederik Hendrikstraat te Berendrecht. Vandaar vertrok de stoet richting uittredend koning Filip Van Gestel. De blauw-witte brigade bezocht nog enkele plaatselijke cafés om nadien in lokaal De Koerel het middagmaal te gebruiken.  Na nog een bezoek aan  KFC Berendrecht Sport kon het gansrijden beginnen.

25 ruiters streden voor de felbegeerde koningskroon. Joeri Van Den Eeden en Yannick Scheipers gaven verstek.  Dit jaar was er één nieuwe ruiter Alec Maes.

Zowel het meestal gaat, werd er eerst in een gezapig tempo onder de galg gereden. Rond 16 uur was er een probleem toen men merkte dat het net van de gans bovenaan begon te scheuren.  Meteen werd het spel stilgelegd en werd het net vervangen. De ruiters trokken zich terug op gang en reden naarmate de tijd verstreek in fors tempo en met een stevige greep onder de galg. In het heet van de strijd viel ruiter Kevin Franken van zijn paard en werd voor de zekerheid afgevoerd naar het ziekenhuis. Een kwartiertje later werd de strijd verder gezet.  Er werd gesleurd, getrokken of mispakt, of gevloekt maar uiteindelijk wist Joris Aendekerk de ganzenkop te trekken.

Het is voor Joris zijn tweede koningskroon.  Joris werkt bij EuroChem,  is gehuwd met Britt Franken en heeft twee dochtertjes.  De koning werd nog uitbundig gevierd in zaal De Koerel aan het Solft.

Zondag 10 maart  sluiten de ruiters van de Gansrijders Hoevenen het koningrijden af.  Zondag 17 maart wordt in Zandvliet op de Botermarkt het keizerrijden georganiseerd, de hoogdag van het gansrijden.

uitslag boetebonnen

Winnend lootje heeft een waarde van 25 € in de vorm van een waardebon bij Slagerij Wannes te Zandvliet.
Winnende nummers: 1085, 1388, 1606, 1967. Winnaars kunnen zich melden bij aendekerk.pieter@oude-gans.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *