Topeditie voor Stabroekse veldritten

veldritten stabroek 2016

Winnaar Pieter Van Roosbroeck, 2de Stijn Huys en 3de Yannick Peeters, geflankeerd door Ingmar Uytdewillighen en Kevin Cant

 
[Not a valid template]
De 10de editie van de Stabroekse veldritten was gezegend met een prachtig najaarsweer, zelfs zomers. Eddy Vingerhoed en zijn talrijke medewerkers en werksters, hadden met wat advies van Adrie Van der Poel, gezorgd voor een prachtparcours in de Stabroekse bossen. Het was een zeer snel parcours, maar de aanleg van enkele balken en chicanes haalden af en toe de snelheid uit de koers.
 
Grote opkomst
De terugkeer naar het regelmatigheidscriterium van de Moedige Veldrijder zorgde ervoor dat er een hele schare renners, 239 deelnemers verdeeld over alle wedstrijden, present was. Veel renners betekent dan ook heel wat supporters en tel daarbij nog de lokale veldritliefhebbers waardoor er in en om het Ravenhof een gezellige drukte heerste. Van vroeg in de voormiddag nestelden zich de campers in de Plantinlaan en ook de parking van het Ravenhof stond weldra vol. Onder de deelnemers vonden we ook twee Stabroekse renners. Ward Timmermans, in augustus nog aan de slag op BK voor beloften in Stabroek, kwam aan de start zonder grote ambitie, maar zag zijn deelname meer als training, want Ward is eigenlijk een wegrenner. Ook opmerkelijk was de deelname van Jef Regemortel, een bijna achttienjarige kerel uit Hoevenen die zich sedert enkele jaren heeft toegelegd op het mountainbiken en hier eens kwam proeven van het veldrijden. Beiden reden een meer dan verdienstelijke wedstrijd in de reeks Elize ZC/Beloften.
Meer nieuws en uitslagen kan je vrijdag in ons magazine vinden.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder