Mariaburgers betaalden met Mariaburgers

[Not a valid template]
Het laatste weekend van de meest zonnige septembermaand koos Mariaburg uit  een fenomenale 30e Mariaburgse Feesten te organiseren. Ze schoten raak in de roos, mede dankzij uitzonderlijk mooi weer, op een regenbui na.
Mariaburgers voelen zich nog steeds een tikkeltje onafhankelijk, gelijk hebben ze. Goede zet van het organiserend comité Wijkwerking vzw, om bezoekers te laten betalen met een houten schijfje dat 1 euro waard is: de Mariaburgers hebben hun eigen muntstuk! De leuke kassierster bij het bankkraam keek de ganse dag op een lange rij wachtenden die de mariaburger kwamen halen. Een mooi ontwerp van Patrick Wouters werd het, aan de keerzijde de beeltenis van stichter van Sint-Mariaburg Antoon Van de Weyngaert.
Het plein aan de kerk, omzeggens volledig overdekt, kreeg duizenden op bezoek. Zaterdagavond was het muziekmaker Jean Bosco Safari die er het beste bracht met zijn formatie. Zondag volgde na een stevig Mariaburgs’ ontbijt het ene optreden na het andere. De rommelmarkt met meer dan 100 standhouders barst gewoon uit de voegen. Wat een drukte, schoorvoetend kwam men er vooruit. Wat opviel in het aanbod stapels boeken aan een weggeefprijsje. cd’s lagen er te rapen voor een halve euro… En veel kledij en schoeisel, ook merkkleding.
In het wijkcentrum aan de kerk was het meer dan druk. De medewerkers kwamen er handjes te kort. De tuin zat er afgeladen vol. In al die drukte, één man, ijzig kalm en rustig op zijn eentje 17 emmers wafeldeeg aanmakend. Willy Bauwens, want hij alleen kent het geheime recept van lekkere wafels Nelleke. Wafels die gretig verkocht werden met Mariaburgers door…Mariaburgers…
Willy kwam er even bijzitten. En nee, een wafel zou hem met al die geur van deeg niet zo smaken…. een duveltje wel…. zijn dorst lessend. In de mooie gelagzaal van de wijkwerking was een overzichtstentoonstelling opgezet rond 30 jaar Mariaburgse Feesten. Ze trok de aandacht van velen.
Rond 15 uur maakte minister Jan Jambon zijn opwachting. Samen met districtsvoorzitter Koen Palinckx betaalde ook Jan met Mariaburgers  zijn  pintjes! De malse regen die even de pret in de war stuurde kon de meesten worst wezen .  Ook niet moeilijk: deze 30e uitgave kon toen echt niet meer stuk. De organisatoren zijn van plan om er volgend jaar weer een serieuze Mariaburgse lap op te geven.
Tip: Mariaburgse muntschijven over?  Niet treuren, intrest brengen ze niet op, maar in 2017 zijn ze alweer inzetbaar…          erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *