10.000 mensen bezoeken nieuw Havenhuis in Antwerpen

havenhuis-
[Not a valid template]
Naar schatting 10.000 mensen hebben het voorbije weekend een bezoek gebracht aan het nieuwe Havenhuis, het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Antwerpen dat afgelopen donderdag officieel werd geopend. Tijdens het weekend werden de deuren open gezet voor het grote publiek dat voor de eerste maal kon kennismaken met het interieur van het gloednieuwe gebouw, een ontwerp van Zaha Hadid Architects.
Tijdens een 45 minuten durende rondleiding konden de bezoekers een blik werpen op de landschapskantoren op de eerste verdieping, de foyer op de zesde en het auditorium op de zevende verdieping om vervolgens af te sluiten met een bezoek aan de ‘brug’, waar ze getrakteerd werden op adembenemende vergezichten op stad en haven. De tentoonstelling over het leven en werk van Zaha Hadid in het atrium kon voor aanvang van de rondleiding bezocht worden.
Op zaterdagavond werd de eerste bezoekersdag afgesloten met een dansfeest waar de Antwerpse DJ’s Laston & Geo voor de nodige sfeer zorgden op het Zaha Hadidplein. Om 23.00 uur zette een vuurwerk de spreekwoordelijke kers op de taart.
Rondleidingen
Wie er dit weekend niet kon bij zijn, kan vanaf begin november terecht voor een bezoek aan het Havenhuis onder leiding van stadsgids. Reserveren hiervoor is verplicht en kan via de website van visitantwerpen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder