Tieners sluiten de zomer in stijl af op T-DAY editie

In 2020 was er geen T-DAY omwille van het coronavirus, in 2021 is het tienerfestival dubbel en dik terug. Elke organiserende gemeente (Brasschaat, Essen, Kalmthout en Wuustwezel) organiseert een eigen, kleinere editie van het festival. “We willen zoveel mogelijk tieners toch de kans geven om de T-DAY sfeer op te snuiven, ondanks corona, dus kiezen dit jaar voor kleinere festivals dichtbij de tieners”, aldus Kris Van Looveren (CD&V), schepen van Jeugd in Wuustwezel en voorzitter van Projectvereniging JoNK, de organisatie achter het festival.

Essen beet de spits af op woensdag 18 augustus in het park achter de Oude Pastorij. Twee dagen later is het aan Wuustwezel.
Brasschaat volgt op dinsdag 24 augustus op de terreinen van Chiro Driehoek. Tot slot neemt Kalmthout de fakkel over op woensdag 25 augustus op Domein Diesterweg.
Het concept blijft hetzelfde: het festival is enkel toegankelijk voor tieners van 11 t.e.m. 16 jaar en gaat in alle gemeenten door van 12 tot 18 uur. Tieners registreren zich op voorhand via het ticketsysteem van de organiserende gemeente. Ze betalen 5 euro, maar wie in Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout of Wuustwezel woont, krijgt daarvoor in ruil eet- en drankbonnen bij aankomst.

T-DAY is een samenwerking tussen de jeugddiensten van Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel (Projectvereniging Jeugdregio NoorderKempen, kortweg JoNK). “Wij zijn heel blij en fier dat we dankzij de goede intergemeentelijke samenwerking dit jaar toch verschillende T-DAYs kunnen organiseren. Al blijft het het allerleukste om onze krachten te bundelen in één groot festival: T-DAY 2022 wordt dus zonder twijfel weer een knaller van formaat!”

Neem ook eens kijkje op www.tday.be of de Facebookpagina.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *