Bouwfirma trekt dossier bij eroepscommissie in

KAPELLEN – Ongeveer een jaar geleden deed de bouwfirma Stones&Work een aanvraag om op de hoek van de Jozef Mulslaan en de Kasteeldreef kwadrantwoningen te maken en de bestaande villa om te vormen. Protest alom, zowel van de buurt als van het gemeentebestuur. Dat weigerde twee keer de aanvraag. De aanvrager ging in beroep bij de provincie, maar trok daar zijn dossier terug. 

De oorspronkelijke aanvraag sprak over het bouwen van acht kwadrantwoningen met vier woningen in één woonblok. Tegelijkertijd zou de bestaande villa worden omgevormd naar zes woongelegenheden. Het schepencollege weigerde eerder al met als motivatie dat 38 woonentiteiten een veel te zware impact zouden betekenen voor het bosrijk domein. We spreken over een groen gebied van meer dan 43 hectare met een tuinoppervlakte van ruim 36.000 m² met een aangelegde zwemvijver.

“De aanvrager diende daarop een gewijzigd voorstel in voor het bouwen van zeven kwadrantwoningen en een ombouw van de bestaande villa naar drie woonentiteiten. Dat betekent nog steeds een totaliteit van 31 wooneenheden. De gemeente weigerde opnieuw. Voor de gemeente kunnen op het bosrijke domein enkel vijf woonkavels met vergelijkbare oppervlakte worden vergund. Na deze weigering tekende de aanvrager beroep aan bij de provincie. 

De buurt coördineerde het verzet tegen het project en nam een advocaat onder de arm. Bill Van der Kelen spreekt namens de buurtbewoners van de aanpalende Lijsterbeslaan. “Onze advocaat informeerde ons dat de aanvrager zijn dossier heeft ingetrokken en dat de provinciaal omgevingsambtenaar een vernietigend rapport opstelde voor de bestendige deputatie. Vermits het dossier werd ingetrokken, moet de bestendige deputatie ook geen uitspraak doen in verband met de gewijzigde plannen van de aanvrager.” Hij liet ondertussen ook weten dat de buurt alert blijft en het dossier op de voet volgt.

Hans Ter Laak van bouwfirma Stones&Work was niet bereikbaar voor commentaar. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *