Bachfestival in Antwerpen

Met Stabroekse organist Emmanuel Van Kerckhoven

Antwerpen kijkt uit naar een nieuw muzikaal initiatief. Van 19 tot 25 september 2021 lanceert BACHin de STAD voor de eerste keer een muziekfestival waarbij de tijdloze muziek van Johann Sebastian Bach als uitgangspunt zorgt voor verbindingen tussen oude en nieuwe muziek, tussen muziek en erfgoed en tussen een bestaand en een nieuw publiek.
BACH in de STAD presenteert dit najaar de eerste editie van het BachfestivalAntwerpen. Gerenommeerde gezelschappen, bekende organisten uit Antwerpen en de wereld en jong en nieuw muzikaal talent brengen van 19 tot 25 september een kleurrijke selectie uit het enorme oeuvre van Johann Sebastian Bach (1685-1750)in de Sint-Norbertuskerk en in de Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen.
In combinatie met andere disciplines, lezingen en een kinderaanbod biedt het festival ook in de toekomst veel mogelijkheden in een stad met een ongelooflijk rijk cultureel erfgoed.
Emmanuel Van Kerckhoven, artistiek directeur BACH in de STAD en organist-titularis van de Sint-Norbertuskerk en de Sint-Carolus Borromeuskerk: “In navolging van vele andere Europese steden mocht Antwerpen niet ontbreken als gastheer voor een Bachfestival. Bachs invloed is nog steeds een grote inspiratiebron voor vele musici en componisten. In de eerste editie komt een fijne selectie van toptalent uit binnen- en buitenland aan bod. Mijn wens is dat zowel kenners als een nieuw publiek op één of andere manier beroerd en geïnspireerd worden door het festival.
”De eerste editie van het Bachfestival vindt plaats in de Sint-Norbertuskerk en de Sint-Carolus Borromeuskerk.

Het programmabestaat verder uit klavecimbelconcerten, improvisatieconcerten, lezingen, een muziekworkshop voor kinderen, concerten door studenten van verschillende conservatoria en een slotconcert met medewerking vanThe Antwerp Baroque Orchestra.

Meer informatie is te vinden via www.bachindestad.be Programma en tickets: via www.bachindestad.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *