Terug karate in stabroek


Stabroek heeft het een paar jaar zonder eigen karateclub moeten stellen, maar daar brengt Ookami Dojo nu verandering in. Het jonge initiatief opent dit seizoeneen tweede vestiging en heeft daarvoor de sporthal van het PITO uitgekozen. Op zaterdag 2 september hielden ze hun eerste training en dat bracht heel wat mensen op de been.
Karate is een ongewapende vechtsport uit Japan, die bij ons vooral bekent geraakte door de Karate Kid-films uit de jaren tachtig. Sindsdien kent de sport een enorme groei en schieten de dojo’s of scholen als paddenstoelen uit de grond. Ook in Stabroek werd in het verleden verschillende keren geprobeerd om een karateclub te starten, maar dit kwam nooit echt van de grond. Karateschool Ookami Dojo, die in Putte reeds een jaar succesvol actief is, doet nu een nieuwe poging. “We zijn en jong en dynamisch team, met een duidelijke visie over hoe je met kinderen aan karate moet doen”, ligt Sensei Jelle Strybosch toe. “In Putte reageerde men enthousiast op onze aanpak en we boeken er goede resultaten. We zijn er van overtuigd dat het ons gaat lukken om ook in Stabroek een mooie werking uit te bouwen.”
Aan interesse is er in ieder geval geen gebrek. Op de eerste training waren 24 kinderen tussen 5 en 12 jaar aanwezig en voor 8 van hen was het de eerste keer dat ze aan karate deden. De lesgevers gaven hen een leuke training waarin traditionele karatetraining met sport en spel werd afgewisseld. “Al onze lesgevers volgden de afgelopen jaren de cursus MultiMove-begeleider bij Sport.Vlaanderen”, vertelt Senpai Jente Noiron daarover. “We hebben ons bijgeschoold omdat we de kinderen een zo breed mogelijke vorming willen geven. We willen hen niet enkel karate leren, maar ook plezier leren beleven met sporten in het algemeen.”
Na de les bood de club alle aanwezigen nog een hapje en een drankje aan. Zo kregen de kinderen en ouders de kans om een praatje te maken met de lesgevers en het bestuur.
Voor meer info: info@ookamidojo.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *