Nieuw wegdek voor Ettenhoven/Kleine Molenweg (N114)

Vanaf maandag 2 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken op de Ettenhoven/Kleine Molenweg (N114) en de Dijkstraat in Stabroek.  De werken zullen bij gunstige weersomstandigheden twee weken duren. Tijdens de eerste week is de N114 volledig afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de Hoge Weg/Grote Molenweg.
Nieuw wegdek en heraanleg bermen
Het wegdek van de Ettenhoven/Kleine Molenweg (N114) tussen de Dijkstraat en de Dorpsstraat (N111) is versleten en aan vernieuwing toe. AWV zal daarom de toplaag asfalt vernieuwen en waar nodig ook de onderlaag aanpakken. Ook het asfalt van de Dijkstraat vanaf de afrit Hoevenen (A12) en in de bocht van de N114 (tot aan Blokweg) wordt mee vernieuwd. Nadien worden op de Ettenhoven ook de bermen nog heraangelegd vanaf de Dijkstraat tot net voor het kruispunt met ‘s Hertogendijk.

Werken in twee fasen
Tijdens de eerste week, van 2 tot 6 oktober (fase 1), zal de aannemer de asfalteringswerken uitvoeren:
– Op 2, 3 en 4 oktober wordt er gewerkt op de Dijkstraat en op de Ettenhoven vanaf de Blokweg tot iets voorbij het kruispunt met Krekelberg.
– Op 3, 4 en 5 oktober wordt het wegdek van de Kleine Molenweg aangepakt tussen de Dorpsstraat (N111) tot net voorbij het kruispunt met ’s Hertogendijk.
Op het stuk N114 tussen deze twee zones (tussen Krekelberg en ’s Hertogendijk) is het wegdek nog in goede staat en wordt er enkel plaatselijk gewerkt.
In de tweede week, van 9 tot 13 oktober (fase2), worden de bermen van de N114 langs beide kanten vernieuwd tussen de Dijkstraat tot net voor het kruispunt met ’s Hertogendijk.
Hinder en omleiding
De hinder voor het verkeer zal het grootst zijn tijdens de asfalteringswerken in de eerste week. De werfzone (Dijkstraat en N114 van Blokweg tot Dorpsstraat) is dan volledig afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen en ook de afrit Hoevenen van de A12 is dan dicht. Het verkeer tussen Stabroek en Hoevenen wordt omgeleid via de Hoge Weg/Grote Molenweg.
Vanaf donderdagochtend 5 oktober is de afrit Hoevenen (A12) terug open en is er opnieuw verkeer mogelijk tussen de afrit en Hoevenen dorp.
De N114 (van Dijkstraat tot Dorpsstraat) wordt vanaf vrijdagavond 6 oktober terug volledig opengesteld.
Fietsers kunnen tijdens de werken gebruik blijven maken van de bestaande route tussen Stabroek en Hoevenen (Kleine Molenweg – ’s Hertogendijk – Hoge Weg). De fietsoversteek aan het kruispunt met ’s Hertogendijk zal maximaal open gehouden worden om de hinder voor schoolgaande jeugd zoveel mogelijk te beperken. Enkel tijdens het asfalteren van het kruispunt zelf is dit niet mogelijk.
Op de N114 rijden enkel schoolbussen van De Lijn. Zij volgen de algemene omleiding.
In de tweede week wordt er gewerkt aan de bermen van de Ettenhoven tussen de Dijkstraat en het kruispunt met ’s Hertogendijk. Deze werken worden uitgevoerd met een mobiele werf zodat de N114 steeds open blijft in beide richtingen. Enkel ter hoogte van de mobiele werf moet het verkeer even beurtelings over één rijstrook passeren.
Lokale bereikbaarheid en parkeren
Woningen en handelszaken in de werfzone blijven te voet of met de fiets steeds bereikbaar. Met de wagen is toegang tot inritten tijdens de asfalteringswerken in de eerste week tijdelijk niet mogelijk.
– Voor de zone Dijkstraat – Ettenhoven (tot net voorbij Krekelberg) is dat het geval op 2, 3 en 4 oktober.
– Voor de zone Kleine Molenweg vanaf de Dorpsstraat tot net voorbij ’s Hertogendijk is dat het geval op 3, 4 en 5 oktober.
– Indien noodzakelijk is lokaal verkeer naar woningen of handelszaken tussen 18u en 22u beperkt mogelijk. Als een kleeflaag of nieuwe asfaltlaag is aangebracht, kan er minstens enkele uren erna in géén geval verkeer over het nieuwe wegdek.
In de week van 2 tot en met 6 oktober geldt er zowel overdag als ’s nachts een algemeen parkeerverbod in de werfzone. Parkeren dient dus steeds buiten de werfzone te gebeuren.
– Bewoners van de Kleine Molenweg tussen Dorpstraat en Nieuwstraat kunnen uitwijken naar de Picolosite en de Brouwershoeve.
– Bewoners van de Kleine Molenweg tussen Nieuwstraat en ’s Hertogendijk kunnen uitwijken naar de Almoezenier Cuyperslaan.
– Bewoners van Bos en Van de Wouwersteeg kunnen een bewonerskaart aanvragen via de gemeente Stabroek om tijdelijk te parkeren aan het grasveld achter de kerk.
De wijk achter de kerk wordt tijdens de eerste week ontsloten via de Brouwersstraat. Het inrijden gebeurt via de Brouwersstraat, het uitrijden via Kerkendam. AWV zal hiertoe de bollen tijdelijk verwijderen en er wordt extra signalisatie voorzien.
De vuilnisophaling langs de N114 zal geen hinder ondervinden van de werken. De ophaaldiensten zullen tijdens de freeswerken passeren, zodat u gewoon uw vuilnis voor de deur kunt aanbieden.
weersgevoelig
Opgelet: aangezien asfalteringswerken niet mogelijk zijn bij zeer nat weer, bestaat de kans dat bij regen de huidige planning nog gewijzigd wordt.
Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer kan u steeds de meest actuele informatie raadplegen: www.wegenenverkeer.be/stabroek.

 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *