Taxatiedag in Van der Valk Hotel Dennenhof in Brasschaat 

BRASSCHAAT – Op zaterdag 6 juli vindt er een taxatiedag plaats in Van der Valk Hotel Dennenhof in Antwerpen-Brasschaat. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. 

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. 

Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.” 

Tijdens deze taxatiedag is uitzonderlijk ook de heer Marc Claeys te gast. Hij is beheerder van de website www.biblianeerlandica.be en een expert in de geschiedenis van de Nederlandstalige Bijbel. Met ruim 35 jaar ervaring is hij zeer goed geplaatst om uw antieke, Nederlandstalige Bijbel of Statenbijbel te taxeren. 

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”  

Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in de lounge / lobby van het hotel bij de ingang, Bredalaan 940 op zaterdag 6 juli van 10.00 tot 14.00 uur. Alleen op afspraak te maken via tel. . 0031627177625 of amolendijkboeken@outlook.com   

Voor meer Informatie en andere taxatiedagen zie: www.molendijkboeken.nl  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *