Taverne ’t Pleintje geeft verjaardagsfeest voor klanten en leveranciers

Sarah De Keyser en Joeri Nuyts

LILLO – Sedert juni vorig jaar zorgen Joeri Nuyts (43) en Sarah De Keyser (43) ervoor dat je in Taverne ’t Pleintje in Lillo opnieuw lekker kan eten. Het horecaduo kijkt nu terug op een mooi eerste jaar en vieren dat zaterdag 22 juni met een feest voor klanten en leveranciers.

Een jaar geleden was het centrum van het pittoreske Lillo een bouwwerf. De drastische ingreep omwille van de rioleringswerken en het herstel van Lillo in zijn historische vorm hadden duidelijk een impact op het kleine Lillo. Op een gegeven moment telde het Scheldedorpje nog maar één café en dat was De Schelde (vroeger De 7 Saeligheden). De enige horecazaak met een volwaardige menukaart had de deuren ook gesloten.

Maar Joeri Nuyts en Sarah De Keyser lieten zich niet afschrikken en zagen wel een toekomst voor ’t Pleintje. Zij deden het tij keren en blikken nu tevreden terug op hun eerste horecajaar in Lillo. Joeri Nuyts studeerde af aan het PIVA en is nu al een jaar de vaste man in de keuken van ’t Pleintje. Hij deed voordien ervaring op in verschillende Antwerpse restaurants, waaronder Café des Arts vlak bij de Meir. Sarah De Keyser vertrok een jaar geleden met nul ervaring. Zij werkte zich razend vlug in en zette samen met Joeri ’t Pleintje terug op de horecakaart.

2,2 ton mosselen
En hoe? Het voorbije mosselseizoen maakte de keuken van ’t Pleintje liefst 2,2 ton mosselen klaar. Joeri Nuyts: “Ook wij waren positief verrast, temeer omdat Lillo en zeker onze taverne bij momenten moeilijk te bereiken was omwille van de werkzaamheden.”

Het positieve gevoel na één jaar heropening willen Sarah en Joeri delen met de klanten en leveranciers op zaterdag 22 juni. Joeri Nuyts “ We beginnen ons verjaardagsfeest om 13.00 uur met een optreden van de Antwerpse groep De Amateurs. Vanaf 15.45 uur treedt Elke Vandebroek, revelatie uit The Voice van Vlaanderen op. Klanten kunnen dan ook genieten van hapjes en drankjes die we samen met onze leveranciers aanbieden. ’s Avonds kunnen we dan samen supporteren voor onze Rode Duivels, die het om 21.00 uur opnemen tegen Roemenië.”

Buitenmolen
Dat het duo feeling heeft voor het horecagebeuren is ondertussen duidelijk. Het tweetal bleef ook niet bij de pakken zitten. Een tijdje geleden besloten  ze om ook de eetgelegenheid vlak naast de Buitenmolen in Berendrecht over te nemen. “Toen we het pand vlak naast de oude molen zagen, waren we meteen verkocht. We werken nauw samen met de molenaar en bakken ons brood met het meel dat de Buitenmolen levert.” (erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *