Tangomuziek in Stabroekse parochiekerk


Het Katharinakoor in Stabroek bestaat veertig jaar en dat wil het bestuur en de leden niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Er worden in de loop van het jaar verschillende activiteiten gepland om het jubileumjaar een extra feestelijk tintje te geven, met al zeker een jubileumconcert in het najaar.

Trio Dobrev en Christa Biesemans

Op vrijdag 4 maart kon de muziekliefhebber van het lichte klassieke genre genieten van een uniek concert van sopraan Christa Biesemans met het trio Dobrev in de Sint Catharinakerk te Stabroek, ingericht door het koor.

Een ruim repertoire van verschillende muziekgenres toverde het trio, bestaande uit Ivo Dobrev op de viool, Kristina Dobreva op contrabas en Ivo Venkov op de piano, uit hun instrumenten. Eén voor één topmuzikanten die harmonieus het licht klassieke genre, tango, zigeuner en folkmuziek brachten.  Christa Biesemans fungeerde als het ware als gastvrouw, gaf een streepje uitleg over de verschillende stukken en liet de aanwezigen kennis maken met het wereldje van de operettemuziek. Begeleid door het trio Dobrev bracht sopraan Christa enkele aria’s o.a.  uit La Bohème van Puccini en Rosalinda’s Csardas uit “Die Fledermaus” van J. Straus.

Het optreden werd erg gewaardeerd door de aanwezigen. Achteraf kon in de leeszaal van de Rosmolen nog wat nagepraat worden over het indrukwekkend optreden van het internationale trio Dobrev en Christa Biesemans.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *