Dave Thys koning bij Lollemannen te Berendrecht

lolleman-1

Afbeelding 1 van 7

In Berendrecht werd zaterdag de 37-jarige Dave Thys koning bij de Lollemannen, na een strijd die ruim drie uur duurde. Hij kreeg een premie van 3390 euro. Er namen 34 ruiters aan het spel deel.
De ruiters verzamelden ’s morgens op de hoeve Koch in Berendrecht op de Neerhoeve van de familie De Schutter in Zandvliet.  De wagen met muzikanten, het voetvolk en de doktoorswagen kwamen bijeen op het Solft bij café Gaby. Om 11 uur ging de stoet met daarbij de ruiters naar het Ganzenhof voor het uithalen van oud koning Raf Van Ghysel. Het werd weer een feest met een buffet vol braadpannen, BBQ, worsten, hamburgers, belegde broodjes, spek en achteraf koffiekoeken, gebak en zoetigheden. Uiteraard drank in overvloed.
Na het bezoek aan de verschillende cafés De Koerel, de Molengeest en de kantine van Berendrecht Sport, begon het spel op het Solft om drie uur. Opvallend was het optreden van de Berenblazers, de nieuwe fanfare van De Nieuwe Gans die liefst 19 leden telt.
Zij moedigden de ruiters te volle aan en begeleidden de vrouwen in klederdracht voor het maken van een volksdans. Hoewel het weer wat betrokken en fris was, stroomde het Solft vol met volk. Even na zes rukte Hank Balthazar het net van het ganzenlijf. Na nog twee en een halve rond werd het pleit beslecht door  Dave Thys, een elektricien uit Berendrecht, die de kop met zijn zware knuisten als het ware van de romp afneep. ‘Een zuivere trok’, zegden de kenners. De nieuwe koning en zijn vriendin Ilse Van Walle (zie foto) werden in de hoogte gestoken en in het Ganzenhof tot omstreeks 1 uur gevierd.
Vermelden we nog dat schepen Ludo Van Campenhout eens te meer zijn kans waagde, maar ondanks enkele forse grepen naar het ganzenhoofd, de kroon miste.
Uittredend koning Raf Van Gysel kwam tijdens het aanschuiven op de omloop ten val. Hij brak een pink maar kon na verpleging het ziekenhuis verlaten. ’s Zondags was hij present met een arm in een draagdoek. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *