Jan Van de Wouwer voor vierde keer koning bij Nieuwe Gans te Berendrecht

1-volk-uithaling

Afbeelding 1 van 8

Zondag was het in Berendrecht de beurt aan 35 jonge ruiters van de Nieuwe Gans. Zij maakten in de voormiddag eerst een Brueghelfeest mee in de Neerhoeve van de familie De Schutter. Ruim 300 leden en sympathisanten aten worsten, hamburgers, spek, frikadellen met krieken, verse beenhesp, beuling, koffiekoeken, cake en taart. Dit alles overgoten met verscheidene biersoorten, jenever, wijn koffie of borrels.
Op het Solft werd de strijd beslecht: tijdens een gevecht dat duurde tot bijna 18 uur. Om kwart voor zes  werd het net weggerukt . De nek van de gans begon te rekken. Werd alsmaar dunner onder de martelende grepen van de ruiters. Ten slotte maakte Jan Van de Wouwer een einde aan het beulswerk. Hij rukte de kop eraf met de zekerheid van de echte kenner. Jan werd immers al drie keer voordien koning: met name in ’79, ’89 en 2007. Hij werd gekroond en met de mantel omhangen. En hij ontving een premie van 4.545 euro.
Samen met de premie van de Lollemannen van de Nieuwe Gans op zaterdag, betekent dit een totaalbedrag van bijna 8000 euro aan de galg van de Nieuwe Gans.
In het Ganzenhof werd nog tot in de vroege uurtjes gedronken, gegeten, gedanst en gevierd. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *