Maarten Gabriels keizer en koning bij Jonge Ruiters in Zandvliet

1-ruiter

Afbeelding 1 van 4

Op zondag was het in Zandvliet nogmaals troef. De Jonge Ruiters van Vermaak na Arbeid volgden ongeveer hetzelfde scenario als dat van de Veteranen. Zij gingen ’s morgens eerst uittredend koning Michaël Schröder uithalen en brachten dan een bezoek aan café Molengeest te Berendrecht. Rond het middaguur werd er weer gegeten in het Vredehof, waarna de dames en het voetvolk opgehaald werden aan de Evenementenhal.
In stoet, waarbij vooral de zware paarden opvielen, trok het hele gezelschap van ruiters, muziek, doktoor, verpleegsters, kinderen, vrouwen en achteraan het ‘strontkarretje, naar de Botermarkt voor het eigenlijke gansrijden.
Hier namen 35 ruiters aan het spel deel. Dat uurde tot 18.15uur. Uiteindelijk kon Patrick Van Boven het net wegrukken en het einde van het spel aankondigen. Verrassing: keizer 2010 Maarten Gabriëls (25), uit een geslacht van koningen en keizers, veroverde met een stalen greep de ganzenkop. Hij was al koning in 2008, dat zegt genoeg. De premie bedroeg 4.186 euro. Met deze tweede koningstitel op zak is Maarten niet van plan zijn keizerskroon zomaar af te geven. Hij werd dan ook uitzinnig gevierd tot in het holle van de nacht.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *