Succesvolle test van brandweer Antwerpen bij BASF


Brandweer Antwerpen hield woensdag 18 april een succesvolle test met twee nieuwe pompen op de terreinen van BASF Antwerpen in Zandvliet. De pompunits werden getest in samenwerking met de bedrijfsbrandweer van BASF voor een grootschalige schuimblussing in combinatie met een waterkanon.
Het water uit het BASF-dok werd door een boosterpomp onder hoge druk gebracht om het via slangen over een afstand van 900 meter te verplaatsen. Zo werd gezorgd voor de voeding van het waterkanon waarmee tegen 12 000 liter per minuut schuim werd gespoten over een afstand van 85 meter. De combinatie is immers uitgerust met een schuiminjectiesysteem.
De pompen kosten zo’n 500.000 euro per stuk. Brandweer Antwerpen schafte één van de twee aan met subsidie van het ministerie van binnenlandse zaken. De andere werd met eigen middelen gekocht. De pompunits vervangen het huidige systeem van de brandweer waarbij voor de voeding van het waterkanon twee aparte pompgroepen moeten ingezet worden. De nieuwe mobiele pompen zullen bijdragen tot een verhoogde veiligheid in de Antwerpse haven.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *