Dames SK Nieuw Stabroek verliezen onterecht halve finale beker

Vrijdag 20 april, moesten de dames de halve finale van de beker spelen op Riko Hubertus. Een zeer ongelijke strijd omdat de speelsters van Riko met Kontich in de nationale en provinciale reeksen spelen. Nieuw Stabroek had al een mooie reeks achter de rug, 5-0 tegen Seja die een reeks hoger speelt, gewonnen na penalty’s op Valaarhof en een spetterende 6-1 zege tegen VDP, de kampioen in de B-reeks.
Door de file op de ring, zijn we een kwartier later aan de match begonnen. Er waren onmiddellijk kansen voor ons. Sarah zag een bal op de lijn gekeerd worden en de Kontichse keeper moest een schot Sarah in hoekschop duwen. Op deze corner kon Caroline de 0-1 binnen koppen. Onze dames begonnen te geloven in een stunt. Onze verdediging hanteerde, tot frustratie van de spitsen van Riko, zeer goed de buitenspelval. Na een kwartier vergat de scheids een zeer duidelijke buitenspel te fluiten en het nummer 9 kon de 1-1 scoren. Vijf minuten later tackelde het nummer 14 van Riko met twee voeten vooruit. Doordat Anke, onze keepster, de bal kon nemen, liet de scheidsrechter  het spel doorgaan. Het nummer 14 had zich gekwetst bij de tackle en onze keepster schoot de bal buiten om de verzorger op het veld te laten komen. Na de verzorging dacht iedere Stabroekse speelster dat Riko, uit fairplay, de bal zou terug geven. Maar niets was minder waar. Het nummer zes gooide naar het nummer 14 die droog binnen trapte. Dit waren twee fases die de uiteindelijke uitslag zouden beïnvloeden. Door de twee onterechte doelpunten gingen de kopjes bij onze dames hangen. Dit had tot gevolg dat het voor het half uur 4-1 was.
Tijdens de rust werden onze dames terug opgepept en dit resulteerde in een vlugge 4-2, een goal van op rechts van Liesbeth. Er waren nog serieuze kansen voor Sarah, Sandra, Liesbeth en Carolien. Na een kwartier in de tweede helft kon Sarah de achterstand milderen tot 4-3. De Kontichse speelsters en supporters begonnen te klagen en het spel werd pittiger. Spijtig genoeg liet de ref de kaarten op zak. Op een schaarse tegenaanval scoorde Riko de 5-3, maar een minuut later scoorde Sarah haar tweede goal. Dit was de einduitslag, 5-4. Een uitslag waar ik voor de match zeker voor getekend zou hebben, maar na onze prachtige prestatie en de onsportieve houding van onze tegenstander bij het tweede doelpunt, komt dit zuur aan. Wij hadden zeker de finale verdiend.
Toch ben ik als trainer zeker blij met ons parcours in de beker. Een ploeg uit de A-reeks, en de kampioen van de B-reeks uitgeschakeld, een zeer goede halve finale gespeeld en in vier matchen 19 keer gescoord (een gemiddelde van bijna 5 goals per match!!!). We hebben het seizoen mooi afgesloten.

Nog drie tornooien en in augustus beginnen we met ons nieuwe seizoen. Voor het nieuwe seizoen zijn we op zoek naar versterking. Het liefst speelsters die een voetbalverleden hebben. Indien u geïnteresseerd bent, kunt u steeds contact opnemen met Guy Lissens (guy.lissens@telenet.be). Ook gemotiveerde en onervaren zijn welkom om de meisjes te versterken.