Studie-uitstap Kleine Aa

Op zondag 22 april 2012 nodigt de Kalmthoutse milieuraad je uit om deel te nemen aan een geleide wandeling in het beekdal van de Kleine Aa in Essen. Wim Van den Bergh, conservator van het gebied en voorzitter van milieuraad Essen begeleidt de studie-uitstap. Deze uitstap vindt plaats tijdens een open milieuraad.

De kleine Aa is een belangrijke waterloop in Kalmthout en Essen. Vanuit Essen stroomt deze waterloop Nederland binnen waar ze als ecologische verbindingszone geldt. De provincie Antwerpen heeft in het valleigebied van de kleine Aa samen met de gemeente Essen een ecologisch herstelproject uitgevoerd. Het is een schoolvoorbeeld van een waterproject dat hand in hand gaat met natuurontwikkeling. Zeker het bezoeken waard.

Zondag 22 april 2012 om 8u30 afspraak aan het gemeentehuis van Kalmthout (Kerkeneind 13). Van daaruit vertrekt er een carpool naar Essen. Het einde is voorzien omstreeks 12u. Vooraf inschrijven is niet verplicht. Laarzen zijn, zeker bij nat weer, gewenst.

INFO: milieu@kalmthout.be, 03 620 22 60
Igor Vandamme, Natuurpunt Noorderkempen, 0473 231 960

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder