Feestelijke opening compostdemonstratieplaats

De gemeente Essen opent haar nieuwe compostdemonstratieplaats op het containerpark voor het publiek. Kom op zaterdag 21 april om 11.00 uur genieten van een hapje en een drankje en leer tegelijkertijd alles over composteren.

Op de compostdemonstratieplaats kan je verschillende compostsystemen in werking zien: een compostvat, compostbakken, enz. De compostmeesters zijn aanwezig om uitleg te geven.

Een duurzaam materiaalhuisje en composttoilet
Kom er het nieuwe materiaalhuisje bezichtigen, dat door de gemeentediensten werd vervaardigd uit hout met het PEFC-label. Hierdoor dragen we bij tot een duurzaam bosbeheer, waarbij selectief wordt gekapt (enkel die bomen die echt bruikbaar zijn).
Bovendien kan je er het composttoilet bewonderen. Dit ecologisch toilet werkt zonder water en chemicaliën en is volledig reukloos. Hierdoor besparen we veel op drinkwater en afvalwater.
Kringlooptuin
De compostdemonstratieplaats laat zien hoe je een kringlooptuin kan aanleggen met verschillende soorten hagen, inheemse planten, hakselhout, enz.
Compostvatenactie: Composteren een kleine moeite voor een groot resultaat
Ongeveer de helft van ons huisvuil bestaat uit organisch tuin- en keukenafval. Door te composteren kan je dus heel wat besparen op GFT en restafval en mee helpen de afvalberg te verkleinen. Bovendien kan je compost perfect gebruiken als bodemverbeteraar voor je tuin. Een win-win situatie dus.

Bij de officiële opening op 21 april organiseren we een compostvatenactie. Bezoekers kunnen er tussen 11.00 en 15.00 uur een compostvat of –bak kopen aan heel voordelige prijzen: voor een compostvat betalen ze 10 euro en voor een compostbak 25 euro per stuk.

Praktisch
Wanneer: Officiële opening: zaterdag 21 april 2012 om 11.00 uur
Waar:Containerpark Essen, Rijkmaker 53
Meer informatie?  Milieudienst Essen,   duurzaam@essen.be, 03 670 01 37

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *