Stroetinga wint Sluitingsprijs 2012


Onder een stralende herfstzon werd op dinsdag 9 oktober de Nationale Sluitingsprijs voor eliterenners op gang geschoten, goed voor 183 km verdeeld over 11 ronden.
Het koersverloop was zowat gelijk als dat van voorgaande jaren, met een ontsnapping van enkele vrijbuiters waaronder Bjorn Leukemans, die bij het ingaan van de laatste ronde werden gegrepen, waarna niemand nog uit het peloton weg kon en de spurtersploegen het heft in handen namen. Ook dit jaar was er dus weer een massaspurt die gewonnen werd door de Nederlander Wim Stroetinga, tweede werd Schotenaar Michael Van Staeyen, Nederlander Stefan Van Dijk werd derde. Wie ook een mooie vermelding verdiend is Stabroekenaar Tom Govaerts (24) die meermaals vooraan in het peloton te zien was en zelfs ook even mee in de ontsnapping zat.

Parcours kent zijn succes
Het parcours dat enige jaren geleden vernieuwd werd en nu de dorpskernen van Berendrecht, Stabroek en Putte aandoet slaat aan. De horeca in alle dorpskernen liep aardig vol en langsheen het parcours werden heel wat supporters gespot. Na de aankomst werd Putte opnieuw het centrum van de Sluitingsprijs, de cafés liepen vol en het bier vloeide rijkelijk. Nu zondag is er nog Koekloting en dan keert de rust terug en kijken velen al uit naar de volgende Sluitingsprijs van Putte.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *