Kandidaat onderhoudstechnici gevraagd om lerend te werken

Bij een tweejaarlijks onderzoek in haven en industrie bleek een tekort aan 2 tot 300 proces- en onderhoudstechnici per jaar.
Daarom richt Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland de onderhoudsacademie PrIMA op, in samenwerking met de sector.
In het Havencentrum Lillo werd woensdag 10 oktober het initiatief voorgesteld door een rist van sprekers.
Dit najaar starten alvast twintig cursisten aan een jaar lerend werken. Op het einde van de rit verwerven ze een erkend certificaat van onderhoudsmecanicien en -elektricien. Hiermee kunnen ze meteen aan de slag bij bedrijven en contractoren, die mee de bouwstenen legden voor het initiatief. Op kruissnelheid (binnen twee jaar) moet PrIMA een honderdtal gecertificeerde onderhoudstechnici op jaarbasis afleveren. Er wordt ook gewerkt aan een opleiding die een hoger diploma aflevert. Het initiatief gaat in samenwerking met o.m. VDAB, de Vlaamse Centra voor volwassenenonderwijs en hogescholen waaronder in Antwerpen de Plantin Hogeschool. (sdl)

Afgevaardigden van bedrijven, onderwijs en jobbemiddeling waren in het Havencentrum Lillo op uitnodiging van de Kamer van Koophandel

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *