Strijboshof opent afhaalpunt met Roma-ijs

Cederik en Jesley nemen in Strijboshof Roma-ijs over van Joris en Wendy. — © koen fasseur

KALMTHOUT, ESSEN – Vanaf nu kan je in het Strijboshof ook smullen van het bekende Roma-ijs uit Essen. Cederik Vanderostijne schept vanaf nu ijsjes in conciërgewoning van het Strijboshof. Eind vorig jaar besloten Wendy Ommeganck en Joris Meyers om een punt te zetten achter hun befaamde ijssalon Roma in Essen. Nu kan je terecht in de witte conciërgewoning van het Strijboshof.

“Ik maak nu al 23 jaar al ons ijs volledig zelf en dat concept wilden we niet zomaar aan de eerste de beste overlaten”, zegt Joris Meyers. “Wij kennen Cederik al heel lang omdat we al vele jaren klant zijn in elkaars zaak. Cederik nam in mei vorig jaar feestzaal-taverne Strijboshof over waar hij daarvoor al lang werkte. Toen hij aan ons voorstelde om in de conciërgewoning aan het Strijboshof tegen de Achterbroeksteenweg samen met Jesley een afhaalpunt ‘Roma-ijs by Strijboshof’ te openen, twijfelden we niet.”
“De conciërgewoning dateert uit 1875 en het is in dit gebouw dat vanaf nu het vers gedraaide Roma-ijs aan de afhaaltoog wordt verkocht. Ijsmeester Joris zorgt ervoor dat er steeds minstens zestien smaken aangeboden worden”, zegt Cederik Vanderostijne. “Wie last heeft van een allergie maken we nu l vier smaken sorbet. Binnenkort komt daar nog suikervrij, lactosevrij, glutenvrij, veganistisch ijs bij”, vult Cederik aan.

Terras met strandzetels
De ijsjes koop je aan het afhaalpunt. In de conciërgewoning kan je niet lekker gaan zitten en consumeren. Dat kan natuurlijk wel in het Strijboshof, waar hetzelfde Roma-ijs aangeboden wordt. Naast en achter de vroegere conciërgewoning is er wel een lounge terras met strandzetels en picknickbanken.   

De ijsmaker concentreert zich nu volledig op de opstart van de nieuwe ijszaak. Wendy Ommeganck: “ Het is zeker onze bedoeling om ook terug Roma-ijs te verkopen in Essen. Dat gaan we dan doen vanuit een ijskar”, geeft ze nog mee.

(erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *