Stressloos kleding passen dankzij Sofie Vanbrabant


KAPELLEN – Webshop Studio Lou by S is nog tot 3 maart fysiek aanwezig in ‘t Oud Gemeentehuis, in het centrum van de gemeente. Tot dan kan je er kennismaken met het unieke kleding aanbod van Sofie Vanbrabant. Haar collectie bestaat uit slechts één maat en past dus voor iedereen.

Vijf jaar geleden overleed de papa van Sofie en dat betekende een zware klap voor haar. “Dat kwam erg hard binnen n daarna kwam de coronacrisis en dat maakte het nog moeilijker. Op aanraden van mijn psycholoog ben ik opnieuw begonnen met armbandjes maken. Dat deed ik ook al in mijn tienerjaren. Toen ik na de coronaperiode zag dat mijn vriendinnen die armbandjes nog steeds droegen, bleef ik ze maken. De vraag nam toe en ik begon ze ook via Instagram te verkopen onder de naam Studio Lou”, legt de Kapelse onderneemster uit.Eerbetoon
“De naam van de webshop is een echt eerbetoon aan mijn vader. De tweede naam van mijn papa was Lou”, verduidelijkt ze. Het liep vlot met die armbandjes en haar vriendinnen motiveerden Sofie om ook eens iets te doen met kleding. Toen ook mijn man zei dat ik moest proberen om er mijn job van te maken, stopte ik als werknemer en ging aan de slag met Studio Lou by S en die letter verwijst natuurlijk naar Sofie.
“Die moeilijke periode zorgde er wel voor dat ik enkele kilootjes zwaarder was geworden. Van maatje 42 was ik opgeschoven naar maatje 44 tot 46. Dat maakte me bij momenten wat onzeker, vooral omdat ik in de lokale shops bijna niets meer vond in mijn maat. Ik moest naar de grote ketens en daar moest ik op zoek gaan in de plus-size maten. Daar vind je in veel gevallen alleen donkere kleren of kleren in bloemetjesmotief. Dat wilde ik niet. Ik besefte dat veel vrouwen in mijn situatie het ook moeilijk hebben om vast te stellen dat hun lichaam verandert en dat geschikte en moderne kleding vinden niet vanzelfsprekend is”, zegt Sofie Vanbrabant.

Taille unique
Zo groeide bij Sofie het idee om kleding te zoeken in slecht één maat. “Ik wilde een aanbod bijeen brengen dat vrouwen een goed gevoel zou geven. Het moest kleding zijn waardoor vrouwen zich zelfverzekerder voelen, die de stress zou wegnemen om te gaan zoeken in de plus-size afdeling. Twee jaar geleden besloot ik om via mijn online shop trendy, hippe outfits aan te bieden in één taille unique.
“Ik vond verschillende one-size modellen waarvan ik telkens drie stuks kocht. Op één avond vlogen die de deur uit. De webshop bleef groeien en dan drong het tot me door dat ik een uniek concept had gelanceerd. Wie online shopt, vindt het dikwijls moeilijk om de juiste maat te vinden, maar die keuzestress valt in mijn webshop weg. Mijn aanbod past elke vrouw van maat 36 tot en met maat 46. Dat is twee maten groter dan de meeste lokale standaard (web) shops”, geeft Sofie nog mee.

Vier keer per jaar komt Studio Lou by S met een nieuwe collectie. Vriendinnen showen die dan in een livestream op Instagram en dat slaat aan. “Na de voorstelling van het winteraanbod ontving ik meer dan zevenhonderd bestellingen”, zegt Sofie Vanbrabant. Dromen van een fysieke winkel is niet aan de orde. “Mijn webshop draait goed en daar wil ik me ten volle op concentreren. De kans om in ’t Oud Gemeentehuis tot en met 3 maart uit te pakken met een pop-up shop laat ze niet schieten.


Klanten kunnen aan de Antwerpsesteenweg 2 terecht op donderdag en vrijdag (12.00 uur tot 18.00 uur), op zaterdag (10.00 uur tot 18.00 uur) en op zondag (14.00 uur tot 18.00 uur) 2950 Kapellen.
Info: www.studioloubys.be
(erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder