Steven Brusten verlengt zijn koningstitel bij Vermaak na Arbeid veteranen

ZANDVLIET – Op 10 februari verzamelden de ruiters van de gansrijdersmaatschappij ‘Vermaak na Arbeid veteranen’ op de Zandvlietse Botermarkt om 9.30  uur. Het gezelschap trok naar het lokaal van de Fanfare Verbroedering Zandvliet in het Armenstraatje waar koning 2023 Steven Brusten werd uitgehaald. In de Evenementenhal ’t Noorden werd er genoten van een lekker middagmaal.

Rond 13.30 vertrok de voltallige vereniging vanuit het Armenstraatje richting de Botermarkt waar de strijd kon beginnen.
Kenny Boeykens en René De Smet namen voor het eerst deel en zo trokken 23 ruiters ten strijde. Maarten Gabriels, snijmeester van dienst, sneed regelmatig enkele mazen van het net door.

Rond vijf uur trok Gunther Scheipers het net van de kop, 10 ruiters later was het de beurt aan Steven Brusten. Die liet zijn kans niet liggen en trok de kop van de gans en volgt hiermee zichzelf op.

Steven, 57 jaar, reed voor de derde keer mee. Steven is de schoonbroer van Erik Tibos die koning werd in 2022.   Vader Stan Brusten werd 4  keer koning. Steven woont samen met zijn echtgenote Aïda Franckaert in Zwijndrecht en is supervisor bij kranen Michielsen.

foto’s: Gert Simons – www.bloggen.be/ganzenrijden/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *