Groeiende belangstelling voor beurs Duurzaam Wonen en Bouwen

Dirk Platteau van Velt (midden), Ellen Van den Bruel (groene trui) en links schepen Frederic van Haaren.

KAPELLEN – Het gemeentebestuur van Kapellen organiseerde voor de tweede maal in zaal de LUX een gratis beurs Duurzaam Wonen en Bouwen. Duurzaam bouwen is een breed begrip. Vorig jaar lag de nadruk op energie. In deze editie werd het thema in een ruimer daglicht geplaatst.

Bij duurzaam bouwen en verbouwen wordt rekening gehouden met de effecten op het milieu. Op de infomarkt kreeg je vrijblijvend alle mogelijke informatie rond het aanbod van de gemeente, Igean en het EnergieK loket. Ook andere overheidsdiensten, lokale energiecoöperaties en bedrijven waren beschikbaar voor de bezoekers.

“Maar duurzaam bouwen eindigt niet tussen de vier muren”, zei Dirk Platteau van Velt. “Velt vzw is een organisatie die ecologisch aan de slag wil, in huis, tuin en keuken. Op hun stand pleitten ze onder meer voor vergroenen en ontharden (tegelwippen) en het aanleggen van een klimaatgezonde tuin. “Daar kan het Tuinrangersteam u bij helpen”, zei Ellen Van den Bruel, milieuambtenaar en expert duurzaamheid in Kapellen. Op uw vraag geven ze gratis advies om via de tuin een stukje van de klimaatdoelstellingen te bereiken.
Tuinrangers is een initiatief van het Vlaams Gewest. Ongeveer 70 gemeenten nemen eraan deel. “Het zijn mensen met een passie voor de tuin en een hart voor de natuur.” (mw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *