Dirk Lathouwers koning in eerste deelname bij Lollemannen Berendrecht

Berendrecht – Op zaterdag 10 februari heeft Dirk Lathouwers zich tot koning gekroond van de Lollemannen in Berendrecht. Lathouwers nam voor de eerste keer deel aan het gansrijden en trok onmiddellijk de kop. De Lollemannen reden bijna drie toeren onder de blote nek. Dirk mag zich de opvolger noemen van Filip Koch.

Het gansrijden begint traditioneel bij de Veteranen in Zandvliet en de Lollemannen in Berendrecht. Bij die laatste begonnen ze hun stoet met het uithalen bij de uittredende koning, Filip Koch thuis, in Berendrecht. Nadien volgde er een stoet langs verschillende stops in het dorp.

Om 15 uur begon de Solftplaats vol te lopen om het spektakel bij de Lollemannen te aanschouwen. Bij die ruiters was er één nieuwkomer: Dirk Lathouwers, onthoud die naam. Maar ook enkele oud-ruiters hadden hun plaats terug ingenomen: Marc Kerschot, Alfons Mees, Bernd Simons en Rudi Van Der Poel.

Omstreeks 17.15 uur begon de spanning te stijgen toen het net volledig los was en de ruiters onder de blote nek moesten rijden. Toch duurde het nog bijna drie volledige rondes tot de koning bekend was. Nieuwkomer Dirk Lathouwers reed vol vertrouwen naar de galg en met een goede snok trok hij de kop. De koning werd nadien nog uitbundig gevierd in het Ganzenhof.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder