Dries Van Everbroeck kroont zich tot koning van de Nieuwe Gans

BERENDRECHT – Het heeft niet mogen zijn voor Kenny Quequin. Hij had koning van de Nieuwe Gans kunnen worden, maar de ganzenkop bengelde verder. Het was Dries Van Everbroeck die omstreeks 18 uur op de Solftplaats met de koningskroon aan de haal ging.

Terwijl het bier vloeide en het aanschuiven was aan de hotdogkraam, trotseerden een dertigtal ruiters van de Nieuwe Gans de klei van de polder. Dat het gansrijden nog lang niet op zijn retour is, bewijst de komst van twee nieuwelingen: Joppe Van Den Muysenbergh en Antoon Mees. Het begon al vroeg zondagochtend met een stevig ontbijt. “Een flink bodem leggen om de dag door te brengen”, hoorden we.

Na het uithalen van Sander Eyking, koning 2023, op de hoeve bij Ben Simons in de Oudbroeksestraat, trok het gezelschap naar de Solftplaats, waar om 15 uur het spektakel kon starten. De omroepers Tim Heynen en Johan Decubber schreeuwden de ruiters naar de galg, nog eens extra aangemoedigd door een gelegenheidsfanfare.

Het laatste kwartier kon iedere ruiter nog koning worden. Gejuich en veel enthousiasme voor Kenny. De ganzenkop was voor het grijpen. Nee toch, Kenny trok waarschijnlijk niet hard genoeg. Zenuwen zeker. En toen kwam Dries met een drafje, greep de kop en krak, ’t was raak. Dries Van Everbroeck kroont zich voor de eerste maal tot koning van de Nieuwe Gans. Dries is 30 jaar en is zelfstandige in grond- en loonwerken van beroep. Dries en zijn vriendin Hannelore Vermeylen wonen in de Sint Jan Baptiststraat te Berendrecht.

Nog een leuk weetje: Tom Leyten werd gevierd voor zijn taak van ‘strontschepper’ die hij al 25 jaar uitvoert. Hij kreeg dan ook een kroon op zijn hoofd. (mw)


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder