Stabroekse participatieraad tegen armoede heeft memorandum klaar voor volgende legislatuur

STABROEK – Op dinsdag 4 juni heeft de participatieraad tegen armoede in Stabroek haar memorandum voorgesteld, met concrete voorstellen voor de volgende legislatuur. Volgens de raad blijft het noodzakelijk om armoede op de agenda te zetten. 

Bij het einde van de vorige legislatuur, 6 jaar geleden, maakte de Sociale Kruidenier een memorandum over aan het gemeentebestuur. Ze vroegen onder meer voor een participatieraad tegen armoede en een schepen voor Armoedebestrijding. Het huidige gemeentebestuur ging daarmee aan de slag en de vragen werden ook uitgevoerd. 

Op dinsdag 4 juni was het dus de participatieraad die een memorandum overmaakte. “Het is noodzakelijk om armoede op de agenda te blijven zetten”, benadrukte Marc Smits, die er 6 jaar geleden vanuit de Sociale Kruidenier ook al bij was.

Projectmedewerkster Heidi schetste de werking van de participatieraad en liet deelnemers van de raad zelf vertellen wat zij de afgelopen jaren hebben gedaan. Veel leden komen zelf uit een moeilijke situatie en willen vanuit hun ervaringen meewerken om armoede te bestrijden.

Op vraag van de Sociale Kruidenier is er sinds deze legislatuur dus ook een schepen voor Armoedebestrijding, Herman Jongenelen (CD&V). “Dit memorandum is een sterk, lijvig document. Er staan concrete en laagdrempelige voorstellen in waar het gemeentebestuur van de volgende legislatuur mee aan de slag kan gaan om armoede te bestrijden”, aldus de schepen.

Het memorandum staat ter beschikking op de gemeentewebsite, waar ook meer te vinden is over de participatieraad zelf en hun werking.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *