Sportlaureaten gevierd te Stabroek


STABROEK – In zaal Moorland vierde Stabroek op vrijdag 1 maart haar sportlaureaten en -vrijwilligers. Sportlaureaat werd net zoals vorig jaar zwemster Jade Smits. De jeugdtrofee was voor Alexander Anthonissen en de clubtrofee ging naar de jonge atletiekclub Jaks.

Jade Smits kaapte opnieuw de meest begeerde trofee in de wacht. De getalenteerde zwemster, gespecialiseerd in rugslag, behaalde verschillende plaatsen op Vlaams en nationaal niveau. Omwille van sportieve verplichtingen kon Jade Smits haar trofee niet zelf in ontvangst te nemen. Boogschutster Stefanie Cornelis eindigde tweede. Zij was vorig jaar goed voor goud op het Vlaams kampioenschap 25 meter. De derde plek werd binnengehaald door acrogymmer Flor Baelens, die zowel op Vlaams als op (inter)nationaal niveau een mooi palmares kan voorleggen.

Alexander Anthonissen ging aan de haal met de jeugdtrofee. Hij werd provinciaal en nationaal kampioen in het kogelstoten en nam deel aan het Europees kampioenschap U20. Alexander werd ook provinciaal kampioen en derde op het nationaal kampioenschap in het discuswerpen. Met 52.15m staat hij in de top van België aller tijden. Eva Moons van atletiekclub Jaks won in zomerseizoen 2023 alle provinciale titels waar ze aan deelnam. De derde plaats ging naar acrogymster Rune Bels. Zij behaalde met haar trio in de categorie A13-19 zeven 7 gouden medailles en ze werd zowel Antwerps, Vlaams als Belgische kampioen.

Atletiekclub Jaks kreeg de trofee voor meest verdienstelijke sportclub. De jeugdwerking van Jaks is op minder dan twee jaar tijd gegroeid naar het hoogste niveau in Vlaanderen en groeide uit tot de zesde beste atletiekjeugdclub van Vlaanderen. “Voor de 2de zomer op rij konden we ook olympisch kampioene Tia Hellebaut overtuigen om met haar atletiekacademy een zomerkamp in Stabroek te houden”, zegt Kristof Gors van Jaks.Voor elke club zijn vrijwilligers levensnoodzakelijk. Daarom werden ze tijdens de viering van de sportlaureaten ook niet vergeten. Een vijftal werd in de bloemen gezet: Luc Van Leuven van voetbalclub Patro Hoevenen, Peter Vervoort van de Duivenbond, Irma Soetewey van TC Stabroek, Tim Uten van turnkring Vrij en Vrolijk en Louis Paenen van Okra.

Erik Vandewalle

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *