8 sportlaureaten ontvangen trofee van Brasschaatse sportlaureaat

BRASSCHAAT – Op vrijdag 1 maart 2024 vond het jaarlijkse Sportgala van Brasschaat plaats in de sporthal van Sportoase. Een feestelijk gebeuren waarbij het gemeentebestuur talrijke sportieve prestaties van het afgelopen sportjaar extra in de kijker te zetten. 8 winnaars die in 2023 een titel op provinciaal, Vlaams, Belgisch of internationaal niveau behaalden werden gehuldigd. Het hele gebeuren werd aan mekaar gepraat door niemand minder dan sportjournalist Ruben Van Gucht.

De afgelopen weken kon jij ook stemmen op jouw favoriete sportploeg of sporter van het jaar. Sporters werden gehuldigd in 8 categorieën: beloftevolle jongere, beloftevolle jongerensportploeg, G-sporter, sportploeg, coolste sportclub, sportman, sportvrouw en Kapitteltrofee.

Zowel het publiek, de pers en media, sportexperten, Brasschaatse sportclubs en het schepencollege konden punten geven. De raad van bestuur van de sportraad verkoos de Kapitteltrofee.

En de winnaar is….

De trofee voor beloftevolle jongere ging naar Mila Coolen. Zij leverde nationaal en internationaal niveau indrukwekkende skateprestaties. Haar hoogtepunt? Ze werd toegelaten tot het GTT-programma (geïndividualiseerd topsporttalent) met het doel deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2028.

De meest beloftevolle jongerenploeg is het miniemen BU12 GOLD-team van de Brasschaat Braves Baseball- en Softballclub. Dit team bestaat uit zowel meisjes als jongens van 9 tot 12 jaar. Ze behaalden een indrukwekkende reeks overwinningen, waarbij ze zowel uit- als thuiswedstrijden met ruime marges wonnen.

De trofee voor de meest verdienstelijke G-sporter ging naar Michiel Desmet. Hij verbrak het wereldrecord handbiken met een epische reis van 8500 kilometer van Yukon (Alaska) tot Los Angeles. Hij gebruikte tijdens deze reis geen andere vervoersmiddelen dan zijn handbike.

Sportploeg van het jaar is Dragons Dames 1, zij behaalden voor de derde keer op rij de tweede plaats in het Belgisch Kampioenschap. Na een spannende halve finale en finale grepen ze net naast het goud maar behaalden ze wel weer zilver. Ook op Europees niveau toonden de Dragons hun talent en samenwerking want ze veroverden voor de tweede keer de Women’s EuroHockey Club Trophy.

De trofee voor coolste sportclub is voor Pivolté, de teamspirit van deze dansschool is ongezien. Dankzij toffe en inspirerende danslessen voor alle leeftijden en op elk niveau is Pivolté een hechte dansfamilie waar passie en kwaliteit samenkomen.

Sportman van het jaar is basketballer Thijs De Ridder. Thijs begon zijn basketbalcarrière bij de Cobras in Brasschaat in 2012. Daarna ging hij snel naar de Antwerp Giants en daar was hij 2 jaar prof. Met vijf EK-deelnames en twee keer de top 5 van beste spelers, heeft hij zijn stempel gedrukt op het nationale basketbalteam.

Sportvrouw van het jaar is Lotte De Vet.  Zij verbrak het wereldrecord lopen met een rolstoel met 29 minuten. Ze deed er 3 uur en 25 minuten over. Daarnaast werd ze tiende in haar leeftijdscategorie op de Iron Man in Hawaï en behaalde ze de eerste plaats op de Hel van Kasterlee.

Er werd ook een jaarlijkse Kapitteltrofee overhandigd aan iemand die zich belangeloos inzet binnen de vereniging en zich onmisbaar maakt voor de club. Deze trofee ging naar Bob Geysen. Bob begon als speler bij KSVB (toen nog SVB) Driehoek en groeide door tot jeugdtrainer, damesvoetbalpionier, bestuurslid en uiteindelijk voorzitter. Gedurende zijn 6 jaar voorzitterschap groeide de club enorm. Daarna richtte hij de G-werking op, waar hij al 3 jaar met passie aan het roer staat. Daarnaast is Bob ook nog actief binnen verschillende Brasschaatse projecten zoals de Fietsbib.

“Van harte proficiat aan de laureaten van vanavond. Met hun mooie prestaties zetten zij sportief Brasschaat op de kaart. Ook een oprechte dankjewel aan ieder die dag in dag uit meewerkt om dit te realiseren. En tenslotte, op dit gala staan enkele toppers in de kijker, maar ‘Wie sport die wint… Altijd!’”, aldus schepen van sport Adinda Van Gerven.

De avond kende een buitengewoon intermezzo: een demonstratie van ritmische gymnastiek en Jiu- jitsu. Dit unieke samenspel tussen elegantie, behendigheid en kracht verbaasde het publiek. Hoedje af voor deze mooie samenwerking tussen No Limits Gymnastics en Jiu-jitsuschool Magda De Sutter.

De sportlaureatenviering is een organisatie van het gemeentebestuur, de sportraad en vzw Sport plus.

foto’s: Dirk Van Aelst

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder