Spaarmaatschappij "De Moedige Statietrappers" zorgde voor bijkomende koptrekkerij

keizer-Maarten-vissen
Traditiegetrouw staat op elk Keizerrijden in Zandvliet  de plaatselijke Spaarmaatschappij De Moedige Statietrappers (lokaal De Volle Ton) met een standje.
Op deze “feestdag” wilden ze zeker uniek zijn. Ze doen dat met iets dat grappig, ludiek, amuserend en aantrekkelijk moet zijn voor de passerende bezoekers aan het Keizerrijden. Als ze bij het vorig Keizerrijden in 2011 zorgden voor een specifiek kanskraampje hadden ze nu een kraam ontworpen waar zowel groot als klein zich gemakkelijk even kon amuseren. Je kon er namelijk zelf ‘een ganzenkop’ trekken als je het juiste touwtje van de 25 (net zoveel als er Keizerijders waren) touwtjes trok. Diegene de “de kop” trok kreeg het dubbele van zijn inzet. 10% ontving dit. Hun omroepslogans waren ook verrassend. Ze riepen met hun zelfgemaakte megafoon onder andere: “Hier kan je zelf de kop trekken, ginds kan je de kop enkel zien trekken” en “Je kan hier de kop trekken zonder paard” of “Trek je rijk, maar niet hier”. Het waren slogans die de mensen aanspraken en hen tot trekkerijen overhaalden. Eigenlijk stond er bij hun kraampje constant volk, daarom niet altijd om eens te proberen te trekken, maar ook om gewoon te luisteren, te kijken naar bezig zijn of hun kraampje te aanschouwen. Vele bezoekers spraken hen aan, feliciteerden hen voor hun zogezegde randanimatie of onderzochten hoe ze dit in elkaar geknutseld hadden. Een Nederlander vroeg hen zelfs of hij het kraam kon huren. Dat doen ze niet, maar ze lenen het hem wel even uit. Zo zijn De Moedige Statietrappers!
Met de opbrengst zullen ze de prijzen kopen voor hun internationaal gekende jaarlijkse fietsrally. (soms meer dan 250 deelnemers en altijd meer dan 100 prijzen). Op 4 augustus gaat die voor de 25ste keer door en ze beloofden verleden jaar al dat die iets speciaals zou worden. Wat en hoe weten ze nog niet, maar ze zullen dan nog meer uit hun pijpen moeten komen. Omdat we van hen al heel wat konden zien, veronderstellen we dat ze dat wel kunnen, maar dat zullen ze ook weer moeten bewijzen. In elk geval is deze Spaarmaatschappij De Moedige Statietrappers geen zittende, maar een actieve, laat ons zelfs zeggen, een creatieve vereniging.  In hun lokaal De Volle Ton, loopt tot Pasen ook nog hun jaarlijkse Paaseierenactie, waarvan de opbrengst eveneens voor “hun originele fietsrally” bestemd is. We hoorden dat ze voor het volgend Keizerrijden al brainstormden en als hun beginnend idee een werkelijkheid wordt, zal dat zeker verrassend zijn!
foto: uittredend keizer Maarten Gabriëls waagt zijn kans

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.