Sp.a Kapellen wil vrijgekomen budget afgelaste activiteiten gebruiken om verenigingen en scholen bij te staan

Gemeenteraadslid Tom Namurois (sp.a) stelt op de (digitale) gemeenteraad van maandag 20 april een actualiteitsvraag om het budget dat vrijkomt wegens de annulatie van de Dorpsdag, Parkies, Pulptuur en vuurwerk, te gebruiken om verenigingen en scholen financieel te helpen.

Vele verenigingen en scholen organiseren voornamelijk in de lente en de zomer activiteiten omdat het uiteraard leuk is voor de leden en de Kapellenaren, maar ook omdat het financiële middelen opbrengt die nodig zijn om hun algemene onkosten te kunnen betalen. Doordat de overheid nu activiteiten tot 31 augustus heeft opgeschort, dreigt een financiële catastrofe voor verschillende Kapelse verenigingen en scholen.

  “Hierdoor dreigt een financiële kater voor verschillende verenigingen en scholen te ontstaan, en komt hun werking in het gedrang. Daarom stel ik voor om het budget dat begroot is voor het organiseren van verschillende activiteiten zoals de Dorpsdag, Pulptuur, Parkies en het vuurwerk, dat nu vrijkomt, in een fonds te steken. Doordat de gemeente deze uitgaven niet dient te doen, kan het fonds al snel enkele tienduizenden euro’s bevatten” aldus Tom Namurois.

“Deze middelen kunnen we dan gebruiken om de verliezen die de verenigingen en scholen maken te compenseren. Daarnaast krijgen ze daardoor ook middelen om eventueel een alternatief aanbod uit te werken, rekening houdend met de coronamaatregelen. Op deze manier kunnen zij er mee voor zorgen dat elke Kapellenaar ook in eigen land deze zomer een fijne vakantie kan hebben.  Als we hier niets aan doen, dreigt hun werking in het gedrang te komen. Met dit voorstel geven we de verenigingen en scholen terug zuurstof zodat ze het jaar zoals gepland kunnen overbruggen en blijft hun werking verzekerd”, besluit Tom Namurois.  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *