Sneeuwruimen….

Gelukkig zijn we (voorlopig) van die witte ellende verlost. Akkoord, sneeuw is mooi, maar na verloop van tijd vloek je de stenen uit de grond, zeker als het gaat over…sneeuwruimen… Een klus waaraan velen een broertje dood hebben. Ja ook in Brasschaat. Nu wilden wij wel eens weten hoe dat zat met dat “verplicht sneeuwruimen…” Inderdaad: dat is verplicht!   Auw zeker!  Bij velen bleef het witte tapijt er goed aangevroren als dikke koek bijliggen. Conclusie: de gemeentewet door velen overtreden! Dus trokken we naar politiekorpschef Bart Van Cleuvenbergen met de vraag : hoeveel p.v.’s werden er uitgeschreven of wat is het aantal overtredingen van de GAS ( gemeentelijke administratieve sanctie. Die kan oplopen tot 250 euro.
De korpschef : ‘chapeau! Ik heb het met eigen ogen gezien hoe 65-plussers voor dag en dauw bezig waren, de witte vacht te verwijderen voor hun stoep. En ja, ik weet het, bij jonge mensen hebben we wel wat verwittigingen in de brievenbus gestopt of persoonlijk afgegeven. Maar echte boetes? Bij mijn weten niet…!’
Arme, arme donder die ik ben… die dacht dat iedereen gelijk was voor de gemeentewet… niet dus! Maar wees eens even eerlijk: zou het echt niet beter zijn dat ieder veegt, kuist, veegt en ruimt voor de eigen stoep??
Of droom ik hier weer eens luidop?           erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *