Sint Hubertusviering te Kapellen

Pastoor Bayen wijdde de dieren op de Sint Hubertusviering te Kapellen

KAPELLEN – Op zondag 5 november werd het naamfeest van Sint Hubertus gevierd in Kapellen. In de Sint Jacobuskerk werd om 11 uur de misviering opgedragen door pastoor Staf Bayen en opgeluisterd door het jachthoornblazersensemble Waldo uit Vorst-Laakdal.   Aansluitend volgde de dierenwijding.

Traditioneel werd na de misviering het beeld van Sint Hubertus naar het gemeentepark gedragen waar de aanwezigen werden verwelkomd door medeorganisator Herman Willekens. Hij bedankte, de parochie, de gemeente Kapellen, alle vrijwilligers en sponsors die het mogelijk maakten om deze traditie in ere te houden. Pastoor Bayen zegende het beeld en wijdde de broodjes. “Vandaag worden de dieren zowel vanuit de hemel als op de aarde gewijd”, zegt Bayen laconiek wanneer er plots weer een hevige regenbui losbarst.

De slechte weersvoorspellingen zorgden er voor dat er minder volk kwam opdagen. “Wanneer het in de loop van de voormiddag regent, worden de paarden meestal niet opgezadeld, en dit was het geval”, klinkt het bij de organisatie. Toch kwamen er een aantal ruiters met hun paarden en koetsen naar de dierenwijding.  De hondenbaasje lieten zich niet afschrikken door de plensbuien en schoven netjes aan tot bij pastoor Bayen. Kwistig strooide hij het wijwater over de dieren.  De organisatie deelde nog snoepjes  uit aan paard en hond.

Normaal trekken de paarden en huifkarren onder begeleiding van de politie naar het Wolvenbos, waar de ruiters, menners en helpers iets kunnen nuttigen. Door de minder goede weersomstandigheden en de kleine opkomst van paarden besliste de organisatie om niet naar het Wolvenbos te gaan, maar nog een lekkere soep en hotdogs te eten op het terrein van de dierenwijding.DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *