Philippe Fissers eerste Polderkampioen curryworsten eten

v.l.n.r. Sam van Reeth, winnaar Philippe Fissers en Alexander Mees

STABROEK -Op woensdag 1 november vond in Café ’t Zwart Schaap te Stabroek het allereerste Polderkampioenschap curryworsten eten plaats. “In de zomer vond in Zandhoven het provinciaal kampioenschap plaats waar de winnaar 12 curryworsten in een uur wist binnen te werken. Verschillende klanten schepten tegen elkaar op dat dit toch niet overdreven veel was en dat zij er toch wel meer op zouden kunnen. Zo is het idee ontstaan om ook hier een curryworstenkampioenschap te organiseren”, aldus uitbater van ’t Zwart Schaap, Jerry Adam. Affiches werden uitgehangen in het café en al snel schreven 10 grote eters zich in om te strijden voor de titel van Polderkampioen.

Er werden in totaal 220 curryworsten in huis gehaald, afgebakken en in een bain marie warm gehouden alvorens de strijd kon aanvangen. De deelnemers kregen een half uur de tijd om zoveel mogelijk curryworsten naar binnen te werken. Intussen was het café ook goed volgelopen met supporters om hun favoriete deelnemer aan te moedigen. Toen het startschot werd gegeven, werd al snel duidelijk dat er een tweestrijd zou volgen tussen deelnemers Philippe Fissers en Sam van Reeth. Ze namen al direct enkele curryworsten voorsprong op de andere deelnemers. Na 5 curryworsten hield deelnemer Nick De Lie het al voor bekeken. Tegen de andere deelnemers zou niet veel te doen zijn. Philippe hield zijn tempo goed aan en na enkele minuten moest ook Sam dit strakke tempo opgeven.

De deelnemers aten zoveel mogelijk curryworsten

Alle deelnemers aten zoveel curryworsten dat ze konden en na een half uur werd er afgeblazen. Philippe Fissers bleek de winnaar met 23 curryworsten. Hij werd op het podium geflankeerd door Sam Van Reeth (18 curryworsten) en Alexander Mees (14 curryworsten). Hiermee werden de aantallen van op het provinciaal kampioenschap in Zandhoven, waar er bovendien nog een half uur meer tijd was, verpulverd. Philippe was zelf verrast van zijn hoge aantal: “Mijn persoonlijk record stond op 19 curryworsten, dus er nog 4 bijdoen was niet evident. Ik ben bovendien al enkele weken op dieet, al had dit blijkbaar geen grote invloed. Mijn doel was om steeds enkele curryworsten voor de rest te blijven, zodat het voor hen moeilijk werd mij nog in te halen. Ik ben blij dat het gelukt is.”
Na afloop werd de overschot aan  curryworsten nog uitgedeeld aan alle aanwezige supporters.

M.D.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *