Sint-Benedictuskerk in Lillo krijgt nieuwe invulling

LILLO AG VESPA zoekt in het kader van het parochiekerkenplan een huurder die de kerk van Lillo wil renoveren, onderhouden en een nieuwe invulling wil geven. Biedingen kunnen uitgebracht worden tot uiterlijk 19 november 2021 om 14 uur. Districtsburgemeester Carl Geeraerts hoopt op een sociale invulling ten goede van Lillo.

In het pittoreske Lillo vormt de Sint-Benedictuskerk een bekende baken. De eclectische kerk met neogotische inslag werd in 2018 onttrokken aan erediensten en staat momenteel leeg. In het kader van het parochiekerkenplan van de stad Antwerpen wordt er nu een huurder gezocht voor de kerk. De toekomstige huurder zal eerst renovatiewerken moeten doorvoeren en zorgt nadien voor een nieuwe invulling.

“De Sint-Benedictuskerk in het kleine dorpje, Lillo, is heel speciaal en moet een speciale invulling krijgen.”, begint districtsburgemeester, Carl Geeraerts (N-VA). De kerk wordt nu op de markt gezet en geïnteresseerden kunnen een bod met een projectvoorstel indienen. “We zoeken iemand die een goede en sociale invulling kan geven aan de kerk ten goede van de inwoners en de toeristen van Lillo.”

Al is het niet de bedoeling om Lillo te overrompelen met toeristen: “We willen zeker geen overlast, maar wel een culturele of andere invulling die heel breed kan gaan, zoals iets in de cultuursector, een evenementenlocatie of iets in de horeca. Zolang het maar past in het kader van Fort Lillo, waar er rekening wordt gehouden met de cultuur en het erfgoed van Lillo. Zoals het Poldermuseum, bijvoorbeeld.”

Geïnteresseerden kunnen een bod met projectvoorstel uitbrengen onder gesloten omslag tot uiterlijk 19 november 2021 om 14 uur. Meer gedetailleerde informatie over de huurovereenkomst en biedingen onder gesloten omslag met projectvoorstel vind je op de website van AG Vespa.

foto: Frederik Beyens

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 reacties

  1. Eerst de kerk jaren ernstig laten verkommeren na de ontwijding en dan dit: een lezing van de ‘verwachtingen’ van Vespa: vrijwel alle ‘eigenaarsverplichtingen’ naar de huurder, vergoeding minimaal €24600/jaar, huurcontract van maximaal 9 jaar en volstrekt arbitraire beslissingen over eventuele compensaties ivm renovatie. Aan deze voorwaarden moet de de invulling ‘sociaal’, ‘cultureel’ en ’ten bate van Lillo en bezoekers’ zijn? Speelt hier een andere agenda?

  2. Nee hoor, op Vespa kan je echt rekenen: laatste antwoord van deze ‘dienst’: we wachten het einde van ‘de werken op het openbaar domein’ af om te zien wat we met de kerk gaan doen. Ondertussen zijn die werken op het ‘openbaar domein’ nog niet gestart: riolering en masterplan Lillo. Dit gaat jaren duren. De foto’s die ik onlangs nam van de verkrotting spreken voor zich!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *