Coronasluiting voor lagere school GBS de Rekke

HOEVENEN – Op woensdag 6 oktober besliste de directie van de lagere school in overleg met het CLB en het schoolbestuur om de school enkele dagen te sluiten, van donderdag 7 oktober tot en met vrijdag 8 oktober.

Aanleiding is het coronavirus, dat eind vorige vorige week toesloeg na de bosklassen van enkele leerjaren. Momenteel zitten een 40-tal betrokkenen (kinderen en leerkrachten) in quarantaine. Om verdere uitbreiding van de besmetting te stoppen, kon de school niet anders dan enkele dagen tijdelijk te sluiten.
De personeelsuitval maakte deze beslissing onafwendbaar. Vandaag wordt een preventieve testdag georganiseerd voor de leerlingen die nog niet in quarantaine zitten. Vrijdag zal duidelijk worden welke omvang de besmetting nog heeft en kunnen gerichtere maatregelen getroffen worden.

Normaal gezien start de lagere school aanstaande maandag terug op, zij het met een aangepaste weekplanning (geen uitstappen). Burgemeester Rik Frans: ‘op donderdag 7 oktober zullen alle personeelsleden en de overblijvende leerlingen getest worden, +/- 150 personen. Als alles goed gaat, zal de lagere school terug open gaan op maandag 11 oktober, maar de testresultaten zullen daar definitief uitsluitsel over geven en wat er nog eventueel dient te gebeuren. De kleuterschool is niet betrokken in deze bulktest en blijft donderdag en vrijdag geopend. We wensen alle zieken een spoedig herstel.’   

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder