Samen haken en/of breien voor warmte: VillaMax lanceert een sjaalactie

Yves Bisschops coördinator van VillaMax vzw.

BRASSCHAAT – VillaMax, een organisatie die zich inzet voor gezinnen met ernstig zieke kinderen, lanceert een hartverwarmende sjaalactie. Met “samen haken en breien voor warmte” roept VillaMax iedereen op om deel te nemen aan deze creatieve inzamelingsactie die niet alleen warmte brengt, maar ook steun biedt aan gezinnen in moeilijke omstandigheden.

Hoe kan jij helpen?
Vanaf vandaag tot eind november 2023 wordt iedereen uitgenodigd om hun haak- en/of breinaalden op te pakken en kleurrijke sjaals van 30×180 cm te maken. De unieke en zelfgemaakte sjaals mogen vervolgens worden gedoneerd aan VillaMax.
Op de wintermarkt van Antwerpen gaan we tussen 8 en 14 december die sjaals dan verkopen en centjes verzamelen om ook in 2024 gezinnen met een ongeneselijk of levensbedreigend ziek kind een deugddoende en kosteloze week vakantie aan te bieden.
Niet enkel het zorgenkindje komt zo aan bod, maar ook de broers, zussen, papa en mama. Want een ziek kindje in je gezin heeft een invloed op iedereen binnen dat gezin. Denken we bijvoorbeeld al maar aan het minder kansen krijgen om leuke activiteiten samen te doen.
VillaMax zorgt dat dit wel mogelijk wordt!

Waarom Sjaals?
“Sjaals staan symbool voor warmte en geborgenheid, en VillaMax wil deze symboliek benutten om warmte te brengen in het leven van gezinnen met een ernstig ziek kind. De opbrengsten van deze sjaalactie zullen worden gebruikt om gezinnen van over het hele land uit te nodigen voor een bijzondere en kosteloze week vakantie, zegt Yves Bisschops coördinator van VillaMax vzw.
VillaMax biedt hen rolstoeltoegankelijke vakantiehuizen in het park van Brasschaat, het juiste zorgmateriaal en zorgmedewerkers, meer dan 40 activiteiten waar ze vrijblijvend uit mogen kiezen zoals met de limousine naar de cinema, zwemmen, minigolven, naar Zoo of Planckendael, … Heel de vakantie is op maat van ieder gezin(slid) want bij VillaMax vinden we dat ook gezinnen die in een moeilijke periode zitten ook het recht hebben om samen te genieten.

Samen haken en breien voor VillaMax

Door deel te nemen aan deze actie, draagt u bij aan het creëren van onvergetelijke momenten voor gezinnen die dagelijks te maken hebben met uitdagingen en zorgen.

Hoe deel te nemen
Start een haak- of breigroep in uw buurt, school of bedrijf.
Maak kleurrijke en unieke sjaals van 30x180cm.
Doneer de sjaals aan VillaMax
Deel uw creaties op sociale media met de hashtag #SamenVoorVillaMax.
Kom op donderdag 30 november tussen 14u en 20u naar Brasschaat (zwembadweg 5, naast het zwembad van SportOase) naar onze ontmoetingsdag en breng je kleurrijke sjaal mee. Kom meer te weten over het project VillaMax en geniet van de heerlijke haak- en breisfeer met allemaal leuke mensen.

Voor meer informatie over de “Samen haken en breien voor warmte” sjaalactie en VillaMax, kunt u contact opnemen met Yves Bisschops yves.bisschops@vzwvillamax.be of +32 (0)486 44 27 60

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *