Leerexpert Kokoen viert Halloween in gloednieuw Paviljoen

Kokoen viert Halloween

BRASSCHAAT – Op donderdag 26 oktober werden op Leerexpert Kokoen in Brasschaat verschillende spoken, vampiers, skeletten en zombies gespot. Ze kwamen er griezelen tijdens de opening van een gloednieuw Paviljoen op het schoolterrein. Na een krachtige “trick or treat” knipte Gonda Verhaert, bedrijfsdirecteur van Stedelijk Onderwijs, het openingslint door en konden alle aanwezigen het nieuwe gebouw verkennen.

Paviljoen
Sinds het begin van dit schooljaar kunnen de leerlingen van Leerexpert Kokoen terecht in een gloednieuwe sportzaal, atelierruimte en belevingshuis. Deze ruimtes werden ondergebracht in het Paviljoen, een futuristisch ontwerp van het architectenbureau Compagnie-O, dat nauw aansluit bij de bestaande gebouwen.

De leerlingen van Leerexpert Kokoen hebben een motorische en/of meervoudige beperking. Met de nodige technische hulpmiddelen kunnen zij in de sportzaal van het Paviljoen hun motorische vaardigheden ontwikkelen. In het atelier leren de jongeren van de secundaire school belangrijke vaardigheden en competenties voor het dagelijkse leven.

Het ultramoderne belevingshuis met twee krachtige vloer- en wandprojectoren is het paradepaardje van de school. Liggend op het waterbed of op het grote snoezelkussen genieten de kinderen en jongeren van een lichtspektakel, met licht vibrerende muziekklanken op de achtergrond. Zelf muziek maken, kleuren herkennen, film kijken, … of gewoon relaxen, in dit paradijs kan het allemaal.
 

Nieuwe naam

De school draagt sinds 1 september ook een nieuwe naam: Leerexpert Kokoen. “Die kozen we niet alleen omdat hij rijmt op paviljoen” grapt Chris Schippers, directeur van de secundaire school. “Kokoen verwijst op een creatieve wijze naar cocoonen. Kinderen kunnen in onze school groeien in een warme en beschermde omgeving. Zichzelf zijn, tot rust komen en een positief zelfbeeld ontwikkelen. En stapsgewijs breken ze samen met hun leerkrachten en begeleiders uit die veilige cocon en verkennen ze net als een vlinder de wereld.”

Halloweenwandeling


Het nieuwe Paviljoen werd tijdens een halloweenevenement officieel geopend door bedrijfsdirecteur Gonda Verhaert. Leerlingen, ouders, personeel en buurtbewoners konden genieten van een mooie halloweenwandeling op het terrein en lekkere hapjes en drankjes.

Gonda Verhaert, bedrijfsdirecteur van Stedelijk Onderwijs, knipte het openingslint door en konden alle aanwezigen het nieuwe gebouw verkennen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *