Retrospective van Oekraïnse schilder Volodymyr Levchenko

Jorg Van Daele in de galerij met werken van Volodymyr Levchenko

KALMTHOUT – Enkele maanden geleden kreeg Jorg Van Daele van New Jorg Gallery de vraag om ‘enkele schilderijen’ in bewaring te nemen uit angst dat het werk van de gerespecteerde Oekraïense schilder (1941-2015)  Volodymyr Levchenko zou verdwijnen in de bombardementen op Kiev.
“Alle werken waren bewaard op 1 plaats en het hele oeuvre zou met 1 bombardement verdwenen kunnen zijn. Via een koerier zijn ze in Luxemburg beland waar ik ze ben gaan ophalen. Het bleken er meer dan 200 te zijn. In deze tentoonstelling zal een selectie van een 50 tal werken te zien zijn. Een overzicht van zijn hele carrière. Van de portretten, landschappen van de beginperiode tot de meer waanzinnige taferelen  in de latere fase. Picasso, Bervoets, Warhol …. zijn nooit ver weg.  Ik hoop in de toekomst en volledige overzichtstentoonstelling te houden met alle werken. New Jorg Gallery is hier te klein voor”, zegt Jorg Van Daele. “De 20ste editie is dus een speciale geworden waar ik heel fier op ben”.

Deze heel bijzondere tentoonstelling “Retrospective Volodymyr Levchenko“, brengt een overzicht van deze getalenteerde schilder uit Oekraïne, een ode aan een bijzonder artiest. Volodymyr is geboren in 1941 te Kiev en daar overleden in 2015. New Jorg Gallery brengt een selectie van de meer dan 200 schilderijen die in de galerij aanwezig zijn.

Mis deze tentoonstelling niet! New Jorg Gallery, Spreeuwstraat 6, 2920 Kalmthout. Open op zondag 10 december van 13 tot 17uur. Overige openingsdagen: 15,16,17 december 2023 en 12,13,14 januari 2024 telkens van 13 tot 17uur.

www.artlevchenko.com

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *