Residenten Vluchtheuvel fietsen er op los

vluchtheuvel-fietsen-spotlight

Regelmatig zie je een groepje fietsers, begeleid door volwassenen in Stabroek en omstreken, fietsen. Enthousiast steken zij de hand op en hebben duidelijk plezier in de fietstocht.
Dit zijn meestal 10 gasten van de Vluchtheuvel uit het Laageind in Stabroek,  die de steun krijgen van enkele vrijwilligers.
In 2004 startte Pierre Gabriels, Rita Lenaerts, Hubert Delie en Greet Cuypers met een fietsclubje op de Vluchtheuvel en hadden 3 tandems. Het aantal tandems vermeerderde stilaan dankzij sponsoring van o.a. Vandermolen.
Nu zijn ze zelfs in bezit van een tandem met een elektrische motor, wat een hele hulp is voor de mindervalide fietser, dit dankzij Eddy Vingerhoed van Wielerclub Stabroek, die zo de Vluchtheuvel wilde steunen. Elk jaar rijden de gasten van de Vluchtheuvel de omloop van de kermiskoers in Stabroek die Eddy organiseert. Naast de tandems hebben zij ook speciale driewielers en rijden er ook enkele met de gewone fiets mee.
Om de 14 dagen trekken 10 gasten er op donderdagmiddag van 13.30 tot 16 uur uit voor een tochtje van 20 à 25 kilometer. Op maandag vertrekt er een kleinere groep.  Omdat er zo’n grote interesse is voor de fietstochtjes wordt er een beurtrol ingelast.
“Normaal gezien fietsen wij het hele jaar door, het moet al echt heel slecht weer zijn vooraleer zij thuis blijven.  Echte problemen onderweg hebben wij nog niet gehad, wel al eens een ketting kapot enz. maar alles verloop doorgaans vlekkeloos en in een goede sfeer. Er zijn er ook bij die graag meerijden om onderweg iets te gaan drinken”, legt Pierre Gabriels uit.
De sportievelingen van de Vluchtheuvel worden op hun fietstocht begeleid door Pierre Gabriels, Rita Lenaerts, Hubert De Lie, Greet Cuypers, Leo Imbert, Frans De Schutter, Gerda Mertens, Karl Martens, Paula Stevens, Merej Huybrechts, Cois Broos, Louis Struyf, Marc Geerts en Jos Kools.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder