Reigersvrienden met 750 vogels op nieuwe locatie

In het weekend van 11 november hield de vogelkundige kring De Reigersvrienden uit Berendrecht haar 58ste vogeltentoonstelling. Door de uitbreidingswerken in het WZC  Monnikenhof hadden ze een nieuwe locatie moeten zoeken. Die hadden ze gelukkig  gevonden in de ruime evenementenhal ’t Noorden in Zandvliet. Voorzitter Ludo Brands was erg blij dat vele vogelliefhebbers hen naar hun nieuwe locatie gevolgd hadden. Er namen meer dan 750 vogels deel aan deze tentoonstelling. Op vrijdagnamiddag werden nu niet alleen de bewoners van het rusthuis uitgenodigd voor een tas koffie met cake, maar alle senioren van het district Zandvliet-Berendrecht.

De liefhebber met de meeste en de mooiste vogels was Kevin Van Opdorp. De vereniging met de 25 mooiste vogels was de Kolibri uit Kapellen. Met de titel van clubkampioen De Reigersvrienden ging Sylvain Aerts lopen.  Albert Van Wijck  werd ook nog gevierd, voor zijn 60 jaar lidmaatschap in deze vereniging, wat toch wel een enorme prestatie kan genoemd worden. Voordat de voorzitter de tentoonstelling opende; in de plaats van de districtsvoorzitter die door dringende omstandigheden verhinderd was; dankte hij nog de vele sponsors uit  de streek en het district Zandvliet-Berendrecht voor hun steun. Als alles goed verloopt vieren De Reigersvrienden volgend jaar hun 60 jarig bestaan.

Vogeltaarten voor het goede doel
Op de 58ste vogeltentoonstelling werden niet alleen de vogels gekeurd en bekroond maar kon men ook vogeltaarten kopen voor Roparun. Dit initiatief van de L’Oslopers uit Ossendrecht heeft als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de organisatie Kom op Tegen Kanker.  Je kan de taarten  bestellen bij Liliane Van Til, tel. 03568 03 25 – 0477 945 405 tegen 9 euro het stuk.  Zo steun je het goede doel  Kom op Tegen Kanker, en help je de vogeltjes de winter door te  komen.

foto: vlnr. Van Opdorp Rudi (Kolibri), Albert Van Wijck, Sylvian Aerts (Reigersvrienden), Van Opdorp Kevin, Janssens Eddy, Verresen Frans en Vekemans A. (allen van Kolibri)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *