Recherche van de lokale politie Brasschaat recupereerde reeds 19.300 euro na informaticabedrog

Een dame uit Brasschaat werd slachtoffer van helpdeskfraude.

BRASSCHAAT – Een dame uit Brasschaat kreeg een telefoontje van een vrouw die zich voordeed als bankbediende van de dienst fraude van BNP Paribas Fortis. Deze ‘bankbediende’ maakte de dame wijs dat er 1800 euro werd ontvreemd en dit zou kaderen in fraude. Hierbij stuurde ze ‘iemand van de bank’ langs op haar thuisadres. De man die bij het slachtoffer thuiskwam, deed vervolgens verschillende handelingen met een bankterminal en de bankkaart van het slachtoffer. De verdachte knipte de bankkaart van het slachtoffer door en nam deze mee. Daarnaast nam hij ook de GSM van de dame mee.

Tijdens het gehele incident bleef het slachtoffer via haar vaste lijn in contact met de zogezegde ‘bankbediende’. Na meer dan een uur werd het telefoongesprek beëindigd. Daarna nam het slachtoffer contact op met haar bank. Ze stelde vast dat er verschillende bedragen van haar rekening werden ontvreemd: in totaal zo’n 28.000 euro.

De lokale politie Brasschaat achterhaalde dat met het geld onder andere een Rolex-horloge was besteld. De dag nadien arresteerde de lokale recherche van PZ Brasschaat met medewerking van PZ Rivierenland twee Nederlandse verdachten van 18 en 22 jaar. Deze zijn voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter in Antwerpen op verdenking van informaticabedrog en diefstal. Ze verschijnen dinsdag voor de raadkamer.

19.300 euro kon reeds gerecupereerd worden. Het onderzoek wordt verdergezet door PZ Brasschaat onder leiding van de onderzoeksrechter.

Tips rond online veiligheid zijn terug te vinden op https://safeonweb.be/nl/actueel/proximus-waarschuwt-voor-verdachte-telefoonoproepen-die-van-de-politie-banken-andere.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *