Gerenommeerde artiesten creëren monumentaal kunstwerk tijdens internationaal beeldhouwerssymposium in Kalmthout

Op die foto zie je alle kunstenaars, los van Hoyoung Im uit Korea, die eerstdaags aankomt
©gemeente Kalmthout


KALMTHOUT – Tot en met zondag 18 juni organiseren de gemeente Kalmthout en beeldhouwer Jorg Van Daele de tweede editie van de biënnale grenzeloze vrede symposium. Van steen tot beeld kan je het hele proces dagelijks live volgen. Met het thema ‘grenzeloze vrede’ willen de kunstenaars vrede uitlichten, omdat zowel kunst als vrede geen grenzen kennen.
“Na de eerste editie aan het Karrenmuseum in Essen in 2021 is het de beurt aan Kalmthout om het symposium te organiseren”, licht burgemeester Lukas Jacobs toe. “Via onze cultuurprogrammatie van Club Kalmthout besteden we sowieso heel wat aandacht aan kunst en cultuur; dit symposium sluit daar naadloos op aan. Samen met internationaal beeldhouwer Jorg Van Daele en liefst zeven internationale artiesten uit onder meer China, Nieuw-Zeeland en Korea belooft het een indrukwekkende tweede editie te worden.”
“De beeldhouwers komen uit alle windstreken en hebben al wereldwijd heel wat werken op hun palmares staan”, pikt bevoegd schepen Silke Lathouwers in. “Voor deze editie kozen we voor het bijzonder actuele thema grenzeloze vrede. De beeldhouwers gaan tot 18 juni aan de slag met een blok ruwe blauwe hardsteen. Je kan het proces dagelijks volgen, van steen tot beeld. Een van deze beelden krijgt achteraf een plaats in onze gemeente.”
Geïnteresseerden kunnen elke dag een kijkje komen nemen aan Kruisbos 17, de locatie waar later deze maand ook de Hoevefeesten plaatsvinden.
Tijdens de week ben je welkom tussen 13 en 17 uur. Op zaterdag en zondag kan je langskomen tussen 10-17 uur.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *