PVDA Kalmthout mikt op één gemeenteraadslid


“Mensen aanspreken van deur tot deur”
De Partij van de Arbeid treedt voor de gemeenteraadsverkiezingen aan met een volledige lijst. Om te weten wat de Kalmthoutenaar echt wil, trekken partijleden van deur tot deur met een uitgebreide vragenlijst.
De laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2012 nam de partij ook deel aan de verkiezingen en behaalde toen 223 stemmen, goed voor precies 2 procent. “De voorbije jaren is er heel wat veranderd. PVDA zit duidelijk in de lift. Kijk maar naar de scores van Peter Mertens. In Borgerhout bestuurt onze partij mee en in Wallonië zijn we goed op weg om misschien de grootste partij te worden. In tegenstelling tot zes jaar geleden, is de kans groot dat we aantreden met een volledige lijst van 25 kandidaten. We zijn realistisch en weten dat Kalmthout mee besturen er niet meteen inzit. Maar we rekenen er wel op dat we minstens één gemeenteraadslid leveren”, zegt een overtuigde Diane Janssen (60). Tara Rausenberger (28) knikt bevestigend. “Net als andere partijen zijn we volop bezig met het vormen van onze lijst. Namen plakken, doen we nog niet. Maar de eerste plaats is in elk geval voor een vrouw”, geeft ze mee.
Van deur tot deur
“Politiek vertrekt niet bij de politici, maar bij de mensen. Daarom trekken we met verschillende ploegen van deur tot deur om de mensen te vragen onze enquête over Kalmthout in te vullen. Die omvat tien onderwerpen gaande van onder meer armoede, gezondheid, wonen, mobiliteit, jeugd en wijkvriendelijkheid en lokale democratie. Zo’n enquête vul je natuurlijk niet in op een minuutje. Wanneer we de mensen vragen of we binnen een uurtje mogen terug komen om de lijst op te halen is dat bijna nooit een probleem. In totaal willen we minstens vijfhonderd gezinnen bezoeken. We mikken niet alleen op stemgerechtigde Kalmthoutenaars. We zijn even benieuwd naar bijvoorbeeld de inbreng van jongeren onder de achttien. Wanneer we alle resultaten samen brengen, krijgen we een duidelijk beeld van wat er echt leeft in onze gemeente. Die enquêteresultaten gebruiken we dan om ons programma te verfijnen op maat van de Kalmthoutenaar”, legt Tara Rausenberger uit.
“Je hoort wel zeggen dat onze maatschappij erg conservatief is geworden. Wanneer je tot bij de mensen gaat, stel je vast dat dit eigenlijk niet klopt. De meesten zijn wél erg betrokken bij wat er in hun gemeente leeft en velen hebben ook een duidelijke kijk op wat ze willen. Daarom is tussen de mensen komen een must. Mobiliteit en (verkeers)veiligheid blijven belangrijk. Wanneer bewoners ijveren om van hun straat een autoluwe straat te maken, steunen we die actie. Dat deden we ook met het buurtprotest tegen de mogelijke komst van warenhuisketen Lidl. We willen mensen en buurten verenigen”, legt Diane Janssen uit.
De vragenlijst kan ook online worden ingevuld op via HYPERLINK “http://www.degrotebevraging.be” www.degrotebevraging.be
Erik Vandewalle
Tara Rausenberger en Diane Janssens trekken met andere PVDA’ers van deur tot deur om te polsen wat er bij de mensen leeft. (evdw)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder