Sp.a-Groen trekt in Kapellen gezamenlijk met ambitie naar de verkiezingen


Zaterdag 20 januari hield het kartel sp.a-Groen Kapellen de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in Den Biz. Ondanks de gebeurtenissen van afgelopen week in Antwerpen, blaken de beide partijen van zelfvertrouwen en zien ze de gemeenteraadsverkiezingen positief tegemoet. Zowel Pieter Buysse (Groen) als Tom Namurois (sp.a) blikten in hun toespraak terug naar de afgelopen periode in de oppositie en maakten een positieve balans op. Er werd gewogen op het beleid in Kapellen. Vanuit hun plaats in de oppositie hebben beide partijen beslissingen een andere, betere, wending kunnen geven. Toch zijn verschillende beslissingen van de huidige meerderheid niet de voorkeur van sp.a-Groen en zouden deze een andere richting gekend hebben met sp.a-Groen in een meerderheid.
In hun vooruitblik op de toekomst benadrukten beide partijen dat Kapellen momenteel goed om wonen is, maar dat het huidige beleid ambitie mist. Sp.a-Groen is ervan overtuigd dat Kapellen beter kan en de Kapellenaar beter verdient. Hun visie voor de verkiezing is dan ook zeer duidelijk en men wil gezamenlijk wegen op sociaal beleid, mobiliteit, duurzaamheid en vrije tijd. Het behoud van open ruimte, inzetten op duurzaam energiebeleid, een ambitieus mobiliteitsplan en het tegengaan van leegstand in het centrum zijn maar enkele onderwerpen die werden aangeraakt in de beide toespraken.
Zowel Tom Namurois als Pieter Buysse sloten de toespraak af met het benadrukken van de goede samenwerking en de ambitie daarin voor de toekomst. Beide partijen hebben een gelijkaardige visie over de toekomst van Kapellen en zetten zich in voor een rechtvaardig, eerlijk, sociaal, gezond, veilig en leefbaar Kapellen voor elke Kapellenaar. De visie van beide partijen is daarin duidelijk: behouden wat goed is, maar verbeteren waar nodig en mogelijk. Voor beide partijen is het verderzetten van de huidige meerderheid,een scenario waarover nu reeds wordt gefluisterd, een keuze voor een behoud met gebrekkige ambitie.
Afsluitend werd de top-6 voorgesteld voor de komende verkiezingen. Pieter Buysse (Groen) zal daarbij de lijst trekken, plaats twee is weggelegd voor Veronique Livens (sp.a). Daaropvolgend zullen Tom Namurois (sp.a), Christel Janssens (Groen), Gert Herman (sp.a) en Walter Van Assche (Groen) de lijst versterken in de top-6. Het bekendmaken van de 6 eerste plaatsen op de lijst is niet toevallig; 6 leden in de gemeenteraad is de ambitie die beide partijen als minimum stellen voor de komende verkiezingen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *