Polderse scholen speelden American games te Hoevenen


Op vrijdag 4 februari was de Hoevense sporthal gevuld met leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van scholen uit de omgeving. In de voormiddag werd deelgenomen door de Berenschool uit Berendrecht, Sint-Catharina en De Stappe uit Stabroek en De Brem uit Zandvliet. In de namiddag was het de beurt aan Sint-Vincent van de Leugenberg, De Rekke uit Hoevenen, de vrije Basisschool uit Putte-Kapellen en Klavertje Vier uit Kapellen.
Alle scholen deden mee aan de American Games, een initiatief van de Stichting Vlaamse Schoolsport. Hier is geen competitie mee gemoeid, maar het is de bedoeling dat de kinderen kennis maken met een aantal Amerikaanse sporten, waarvan de meeste bij ons minder populair zijn. De sporthal was ingedeeld in zones, waar elke keer een andere sport werd voorgesteld: zo werden de beginselen van baseball voorgesteld met oefeningen in slaan, werpen en vangen. Verder zagen we heel spectaculair het weinig bekende Kin-ball, een spel met een bal van wel 120 centimeter doorsnee. Ook American football (een soort rugby) kreeg een plaats. Frisbee werpen naar een doel vonden de kinderen heel leuk, en ook Hockey kreeg een plaats. En tenslotte was er nog basketball, waar ze leerden de bal te laten stuiteren en dan van op afstand in het doel werpen. Om het kwartier werd er een signaal gegeven, waarbij de kinderen van zone wisselden, zodat iedereen alle disciplines kon proberen.
Alle kinderen deden intensief mee in een leerzame ontmoeting met minder populaire sporten, en ze hebben er alvast weer een halve dag gezonde beweging mee opzitten.
LW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *