Prachtig weekend voor Kevin Pauwels en Jim Aernouts

Zaterdag in Lille was het Kalmthout boven. Het leek er wel op of de veldrijders ook al een signaal wilden geven aan de UCI omdat ze de Vlaamse Industriewedstrijd Bosduin van de wereldbekerkalender duwden ten voordele van Namen.
Beloften

Bij de beloften in Lille kwam het al snel tot een kopgroep met alle favorieten waaronder Jim Aernouts, Wietse Bosmans en met wereldkampioen Van der Haar. Jim was nochtans slecht gestart, maar kwam vrij vlug vooraan aansluiten. Nadien legde hij er duchtig de pees op zodat hij samen met Baestaens aan de leiding kwam. Met z’n tweeën reden ze samen zo van de anderen weg. Op twee ronden van het einde kreeg Baestaens zijn versnellingsapparaat in zijn achterwiel en meteen kwam Jim alleen aan de leiding.
“Ik heb dan een ronde lang goed doorgetrokken om een grotere voorsprong te nemen”, vertelde de Kalmthoutenaar. “Ik wilde nog eens winnen want het was lang geleden. Half december kende ik een mindere periode, maar na het BK ging het weer beter. Op het WK kende ik meteen pech en was het onbegonnen werk om er nog iets goeds van te maken. Ik was er niet goed van, maar bij de ploeg hebben ze me zeer goed gesteund. Dat had ik zeker nodig en zie dat is nu het resultaat. Ik kan terug winnen en iets terug geven aan de mannen van Sunweb-Revor en daar ben ik blij om.”
Voor Jim was het zijn vijfde zege van het seizoen. Hij begon in Stabroek met de zege en won nadien nog vier wedstrijden die in aanmerking kwamen voor een klassement. Met de zege in Lille komt hij nu voor de Gazet Van Antwerpen Trofee op twee puntjes van leider Van der Haar, zodat hij na de Sluitingsprijs van Oostmalle nog eindwinnaar kan worden. “Oostmalle is mijn lievelingskoers” beklemtoonde hij. “Ik won er al bij de jeugd en werd er ook Belgisch kampioen. Het zal dus voor de eindzege nog spannend worden”.
Wietse Bosmans probeerde herhaaldelijk om uit het achtervolgend groepje te ontsnappen en de tweede plaats te pakken, maar dat lukte de Kalmthoutenaar niet. Hij draaide de laatste rechte lijn in als vierde en eindigde ook op die plaats. David van der Poel die een slechte start kende, kwam iedere ronde naar voor en eindigde op de elfde plaats. Stef Boden werd veertiende, Ingmar Uydewilligen 21ste en Raf Risbourg 23ste.

Profs

De profwedstrijd was er een om duimen en vingers af te likken. Zelden hebben we zo een spannende wedstrijd gezien. Een aandachtige Kevin Pauwels was al snel met Sven Nys op pad. Ze hadden snel een grote kloof geslagen, maar Nys was duidelijk niet van plan om met Kevin naar de streep te trekken. Alleen Kevin kan hem nog van de eindzege houden en dat wist de ex-kampioen zeer goed. Daardoor kwamen Stybar, Albert en zelfs Wellens af en toe nog mee vooraan. Alhoewel het duidelijk was dat Nys en Pauwels vooraan de beste waren. Wellens en Albert moesten vaak de rol lossen alleen Stybar kon het duo goed volgen en wilde ook winnen. Hij zette de spurt van ver in. Het zag er even naar uit dat hij het ook zou halen, maar in de laatste meter wipte Kevin zijn voorwiel nog voorbij Stybar. Nys was ontgoocheld omdat hij daardoor kostbare punten verloor aan Kevin. Voor Kevin was het zeker zijn mooiste zege van het seizoen. In een spannende spurt de wereldkampioen en Nys verslaan is voor weinigen weggelegd. Nys kwam na de streep nog ten val omdat de uitloopstrook niet lang genoeg was en zijn remmen het even niet zo goed deden. Gelukkig liep het allemaal nog goed af. Tom Meeusen werd zevende. Normaal gezien zou ook Bart Aernouts erbij geweest zijn, maar die moest zowel voor Lille als Hoogstraten zich ziek afmelden.
Nu rekent Kevin erop dat Stybar zich nu eens inzet voor hem. Hij bezorgde de Tsjech verleden jaar de wereldbeker. In de Sluitingsprijs van Oostmalle kan hij dus de hulp van de wereldkampioen best gebruiken om Nys van een nieuwe eindzege af te houden en om ook eens een grote prijs mee naar Kalmthout te brengen.
Een dag nadien was het verzameling geblazen in Hoogstraten. De voorlaatste wedstrijd voor de Superprestige. Bij de beloften was het alweer Jim Aernouts en Wietse Bosmans die met dezelfde mannen als in Lille mee vooraan was. Aernouts en Baestaens waren het weer die zich de sterkste waande op het parcours dat zeer selecties was. Baestaens die een dag vroeger door pech de wedstrijd moest verlaten, wilde het in Hoogstraten goed maken en won ook afgescheiden voor Jim die weer op het podium kwam. Wietse viel er weer ongelukkig naast, maar er komen voor de Kalmthoutenaar nog enkele wedstrijden om zich te tonen.
Bij de profs ook weer dezelfde namen. Nys en Stybar die heel snel van start gingen mooi gevolgd door Kevin Pauwels. Nys was resoluut de beste. Kevin probeerde hem te volgen, maar dat lukte hem ditmaal niet. Ook Stybar had zijn dag niet. Hij ging tweemaal over kop en moest met de zesde plaats vrede nemen. Na de onstuitbare Nys en een goede Albert, kon Kevin toch nog derde worden en alweer op het podium komen. Daardoor blijft hij in de stand op de tweede plaats, maar de eindzege behalen zal niet meer kunnen. Toch mooi van de Kalmthoutenaar die samen met Jim voor een prachtig weekeind zorgde. Tom Meeusen die eveneens enkele malen van het Hoogstraatse slijk proefde, werd elfde.

Op de foto een ontspannen Kevin Pauwels voor de start van de wedstrijd in Lille

Foto boven: Jim Aernouts won in Lille de voorlaatste wedstrijd voor de GVA-Trofee voor beloften

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder